Hallvor

Hallvor

Hallvor

Det er nesten ingen som får navnet Hallvor, men Halvor med bare én l var det 26 barn som fikk i 2018. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 287 Sist oppdatert 29.04.19
Hallvor er et nordisk navn fra før år 1000. Varianten Hallvard er ganske lik den opphavlige formen. Hallvard er satt sammen av Hall, som betyr helle eller flat stein, og vard, som betyr beskytter (en som beskytter).

Så populært er Hallvor:

20 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Hallvor i Norge og andre land:

Hallvard har vært mye i bruk i tusen år, både som Hallvard og Halvor/Hallvor. Formen har stort sett vært Halvor fra rundt 1500-tallet til sent på 1800-tallet, og det ble helst brukt i Sør-Norge. Navnet var på 10. plass på 1300-tallet og 14. plass på 1600-tallet. Sent på 1700-tallet var det på 14. plass blant fødte. Fra midt på 1800-tallet kom formen Hallvard litt etter litt tilbake, og Halvor ble mindre brukt. Det var en tid da navneformer fra middelalderen ble populære og fortrengte former som hadde blitt til i talemålet i mellomtiden.

Fra tidlig på 1900-tallet var Halvor i flere tiår omtrent like mye brukt som formene Hallvard og Halvard til sammen, mens bruken av Hallvard- og Halvard senere har gått ned. Bruken av Halvor har ligget på omtrent samme nivå fra 1950 og foreløpig til 2018. Halvor har ligget rundt 30 fødte i året fra 2010 til 2018, og vi kan regne med at det holder seg omtrent der. Formen Hallvor er langt mindre brukt.

Hallvor er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med. Det har heller ikke vært i topp 1000 i USA på 1900-tallet eller 2000-tallet.

Derfor fungerer Hallvor godt nå:

Hallvor blir brukt fordi det er et navn med stek tradisjon i deler av landet. Dessuten passer det å bruke det nå på 2000-tallet fordi det er rundt hundre år siden det var mye brukt.

Varianter av Hallvor:

Hallvard, Halvar, Halvard, Halvor

Slik uttales Hallvor

HALL-vår

Navn i samme sjanger som Hallvor

Andriana, Annstein, Bergfinn, Bjørgun, Calle, Dolly, Eldis, Erian, Franka, Gilda, Gudleif, Gunhilde, Helbjørg, Herbrand, Herolf, Kasander, Kjerand, Laurence, Love, Mynthe, Odinn, Reidulv, Rikka, Sirill, Thiril, Thrond, Tolleiv, Torgil, Torkill, Torulf, Trinelise, Vagn, Virgil, Zebastian

Du kjenner Hallvor fra:

Politiker Hallvor Lilleslett

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: