Når jeg tenker tilbake så er det jo helt sykt at jeg kjørte selv! Men jeg hadde ikke rukket å vente på barnevakten.

Sist oppdatert: 20. juni 2016

Da storesøster kom til kollapset ene lungen hennes. Så de måtte løpe avgårde med hun for å gi henne livreddende hjelp. Morkaken satt fast, og de måtte rive den i stykker før de manuelt hentet den ut – med kun lystgass som bedøvelse. Ønsker INGEN det samme. Etter 1 uke på nyfødtintensiv fikk vi ta med hjem en frisk og fin Emilie Isabelle.

Jeg hadde fått beskjed om at babyen kom til å komme mye før termin med tanke på modenhet, åpning og tidligere svangerskap hvor jeg fødte tre uker før termin.

Aldri har jeg vært så lei før i hele mitt liv. Føltes som en evighet den siste tiden før lillesøster kom. Så da jeg la meg kvelden før hun ble født, hadde jeg aldri trodd at imorgen skulle hun komme. En uke før termin.

Trøtt og uggen i magen
Jeg våknet kl 7 med storesøster for morgenpuppen hennes. Sa til mannen at jeg var så utrolig trøtt og måtte sove litt til. 

Våknet klokken 10 med skikkelig vondt i magen. Var sikker på at jeg hadde spist noe jeg ikke skulle. Gikk flere ganger på toalettet men det ga seg liksom aldri. 

Ringer til føden
Når det var så vondt at jeg ikke greide å få på meg buksa, ringte jeg føden for å høre. Mens vi snakka i telefonen ble smertene plutselig slik at det var ingen tvil om at det var rier og fødsel på gang. Vi tok tiden i telefonen og jeg hadde 4-5 rier i løpet av 10 minutter. 

Selvfølgelig hadde vi arbeidere i huset den dagen, så mannen min (stressa som han var) gikk ned og beklagde seg til dem, og sa at de måtte komme en annen dag siden jeg var i fødsel.

Jeg ringte begge venninnene mine som var på vakt og INGEN av de tok telefonen. Tilslutt skrev jeg en SOS melding til hun ene og hun satt seg i taxi like etter. 

Kjører til sykehuset selv
Jeg sa til mannen at jeg føder hjemme om jeg ikke kommer meg avgårde snarest. Storesøster sov ute i vogna si. I panikk for å føde hjemme eller i en taxi med en ukjent mann tok jeg bilnøklene og kjørte selv til sykehuset.

Kjøreturen tok cirka 20-25 minutter, så jeg snakket med min mor i telefonen mens jeg kjørte. Måtte flere ganger puste meg gjennom riene mens min mor egentlig ville skjenne på meg for at jeg kjørte selv. 

Kommer til sykehuset
Da jeg kom til sykehuset var det kun en handicap-plass ledig. Den var jeg helt nødt til å ta da jeg nå nesten ikke greide hverken prate eller gå.

Jeg skyndet meg opp på føden, og hadde kun med meg mobilen, bilnøkkelen og mappa med svangerskapspapirer. Ga jordmoren et blikk mens jeg skalv i beina som at nå skjer det straks. To jordmødre kom til redningen og måtte holde meg oppe mens vi gikk til nærmeste mottaksrom. Etteren kjapp sjekk viste det seg at jeg hadde 7 cm åpning. Jeg ringte mannen og ba han forte seg. Nå var klokken 10.50. 

Rekker ikke epidural
Jordmødrene hjalp meg inn på føderommet og fikk tatt av meg klærne. Fikk litt angst da jeg fikk vite at vi ikke rakk noen epidural. Jeg hadde epidural med storesøster med veldig god effekt. Men jeg hadde tidenes jordmor som hjalp meg veldig godt.

Mannen kom løpende inn fem-ti minutter over 11, og da var jeg allerede i god gang med pressrier. Klokken 11.20 var Leah Johanne ute med sine 4310 gram og 52 cm. Helt perfekt og tok brystet med én gang hun ble lagt til. 

En intens, men helt fantastisk fødsel uten rifter eller andre komplikasjoner.

Mamma Melissa tandemammer døtrene sine. Foto: privat

Et par timer senere kom storesøster og hilste på. Det er 16 måneder mellom dem. Og nå tandemammer jeg begge to.  

Kunne endte opp med å føde i bilen!
Når jeg tenker tilbake så er det jo helt sykt at jeg kjørte selv. Men jeg hadde ikke rukket å vente på barnevakten. Og jeg ønsket heller ikke å lage en scene med ambulanse i gata. Jeg var faktisk ikke urolig for å føde i bilen ... merkelig nok.

Jeg rakk heller ikke å få parkeringsbot for handicap-plassen.

Emilie Isabelle og Leah Johanne. Foto: privat


Les flere fødselshistorier

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTermin i mars? Bli kjent med terminklubben din!
Neste artikkelHepatitt B-vaksine innføres i barnevaksinasjonsprogrammet
DEL