På den tredje dagen med igangsetting løsnet det endelig. Og da gikk det kjapt!

Sist oppdatert: 14. januar 2014

Tirsdag 1. november 2011 hadde vi time for igangsetting av fødselen. Jeg var kommet til uke 38+2 og var rimelig klar. I 12 uker hadde jeg hatt nyrebekkenbetennelse, og fått antibiotika intravenøst og intramuskulært.

Dagen startet med undersøkelser. Jeg hadde 1 1/2 centimeter åpning allerede, og de satte inn et ballongkateter som skulle irritere mormunnen. De sa at jeg kom til å få en del kraftigs menssmerter.

Vi var hjemme i noen timer før jeg kjente et skikkelig tak i magen, men det gikk over like fort som det kom. Og det var det. Kroppen var visst for klar for ballongkateteret, og det løsnet.

Les også disse fødselshistoriene:

Mie kom til verden ved hjelp av vakuum

Fødselen startet onsdag – fødte lørdag

Vondt, men helt fantastisk!

Ny runde neste dag
Onsdag 2. november var en nervepirrende dag. Vi hadde time klokken 12, og det var lenge å vente. Da jeg ble undersøkt hadde jeg nå tre centimeter åpning. Legene bestemte seg for å gi meg en modningspille for å se an utviklingen. Jeg og kjæresten gikk noen runder på sykehuset og ned på Narvesen. Det ble sent, og ingen endring. Kjæresten min måtte dra, for han fikk ikke overnatte. Jeg fikk smertestillende og sovetabletter.

Endelig skjer det noe!
Torsdag 3. november kom, og endelig hadde jeg egne svake rier, og de tok seg opp ettersom timene gikk. Vi var overlykkelige og spente. Legene undersøkte meg, og sa at jeg fortsatt bare hadde tre centimeter åpning. Men siden jeg hadde så sterke rier, var det ikke vits i å gi meg flere modningspiller. De ønsket heller å sende meg på føden for å ta vannet mitt.

Når de først hadde gjort det, ble det fortgang i fødselen! Men uheldigvis kom vi midt i et vaktskifte. De rakk å ta vannet, koble meg til alt som var, og gjøre klar lystgassen, for riene mine kom i ett. Oppkast ble nok av, så kjæresten stresset rundt i rommet for å finne "spybeger".

Etter å ha fått nok av smerter og oppkast, ønsket jeg epidural.

Les flere fødselshistorier:

Johans fødsel tok 21 timer

Tang eller sugekopp? Nei takk!

Jeg kunne født ti ganger etter hverandre!

Kjentes ut som jeg måtte på do
Tiden gikk og plutselig kjente jeg en annen smerte og en trykkefølelse. Vi dro i snoren, og jordmor kom. Jeg sa at det kjentes ut som jeg måtte på do. De stresset og ba meg legge meg på ryggen for å bli undersøkt. Jordmor sa sjokkerende: "Du er ti centimeter og klar til å presse!"

Tiden gikk og jeg var surrete på lystgass. Og så "plopp" så var vår lille prinsesse født. Hun var 47 centimeter lang og veide 3120 gram, født 12 dager før termin.

Etter at de tok vannet, tok det 2 1/2 time til hun var ute. Da hun lå på brystet mitt, kom anestesilegen inn for å gi meg epidural. Men han var for sein.

Vi er en lykkelig familie på tre. Jeg elsker min kjære datter så høyt!

Hva synes du om artikkelen?