Det var så alvorlig at legen ville sende meg avgårde til operasjonsstua med en gang. Klokken 15:05 kjørte vi avgårde i full fart. Dette hastet, men jeg skjønte ikke mye av det og gledet meg bare til og få min lille skatt i armene.

Sist oppdatert: 5. desember 2012

Svangerskapet var tungt med mine 120 kg på slutten samt svangerskapskløe, svangerskapsforgiftning og bekkenløsning.

12. oktober 2011 ble jeg lagt inn første gang etter kontroll hos jordmor med 3+ på protein og høyt blodtrykk. Det ble tatt flere ctg og morgenen etter tok jeg urinprøve. Legen som sendte meg hjem sa jeg ikke hadde svangerskapsforgiftning så jeg skulle bare dra hjem og vente på at det hele skulle starte.

Les også: Hvor vondt er det å føde?

Hodepinen ga seg ikke, og den 17. oktober hadde jeg time hos legen min. Det var en veldig kort undersøkelse og hun sendte meg rett til Ahus. Det siste hun sa var at nå skulle jeg ikke hjem før babyen min var ute.

Riene kommer så smått i gang
Vi dro innover og ble motatt av ei hyggelig jordmor og en lege. Jeg fikk ballongkateter og plass på obs posten. Det ble tatt ctg og jeg fikk svake rier. På kvelden datt kateteret ut og de ville ikke gjøre noe før neste morgen. Lei, tung og fryktelig sliten måtte jeg bare smøre meg med tolmodighet. Riene ga seg og jeg fikk sovet litt.

Klokken 8:30 neste morgen fikk jeg første tablett etterfulgt av en ny hver 4. time. I 15-tiden begynte riene og komme og de ble vondere utover kvelden, men ikke vonde nok til at det ga resultater. Mannen min fikk ikke sove på sykehuset så han dro hjem rundt midnatt og jeg sov et par timer. Våknet av at riene var kjempevonde. Ringte på jordmor som sjekket meg og åpningen var 3 cm, men ikke avflatet livmorhals så hun ville ikke sende meg på føden. Da ble jeg så sint at jeg trur hun ble litt redd og sendte meg avgårde. Godt var det for nå var riene så vonde at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg.

Les også: Vanskelig med nakenhet under fødselen

Tid for smertelindring
Jordmor spør meg om jeg har noen ønsker. Jo, jeg vil i badekar sier jeg. Det går desverre ikke siden du er satt igang får jeg som svar og blir kjempeskuffa. Smertene var så vonde at nå måtte jeg ha epidural, men det fikk jeg heller ikke. Jeg prøvde alt som kunne prøves. Akupunktur, lystgass og salvannspapler, men ingenting hjalp. Midt i en rie klokken 05:10 gikk vannet. Det var på toppen av en rie og jeg kjente et lite knepp. Akkurat som en ballong som sprakk. Riene tar seg bare opp enda mer og jeg kjenner ikke meg selv igjen. Jeg var helt i min egen verden og konsentrerte meg bare om og puste mens jeg hørte folkene som snakket i bakgrunnen men jeg brøy meg ikke.

Tiden gikk kjempefort og klokken 8 fikk jeg endelig epidural. Det var en stor glede og jeg følte endelig at jeg var delaktig i det som foregikk. Riene var ikke like vonde og jeg kunne smile og le igjen. Spøkte litt gjorde jeg til og med!

Les alt om epidural

Jenta har det ikke bra under riene
De sjekket åpningen regelmessig og klokken 11 var det 6 cm. En time etter var den 9 og jeg ble så glad for og være så nært målet. Etter litt om og men kom jeg meg opp og ut av senga og stod på gulvet med prekestolen for og få henne litt lengre ned. Under hele fødselen prøvde de febrilsk og feste elektrode til holdet hennes, men den datt bare av igjen fordi hun hadde så masse hår. Så jeg ble hele tiden overvåket med ctg.

Like før klokken var 15 kommer jordmor inn og sier jeg må forte meg opp i senga for hjerterytmen til babyen synker under riene. Skal sies at det ikke var lett og få en 120 kg stor og 150 cm lang strandet hvalross med bekkenløsning over i senga igjen men med hjelpe av 5 stykker gikk det til slutt. Jeg måtte ligge på siden men det hjalp ikke.

Les også: Hva påvirker riene?

Mathilde må ut - NÅ!
Det var så alvorlig at legen ville sende meg avgårde til operasjonsstua med en gang. Klokken 15:05 kjørte vi avgårde i full fart. Dette hastet, men jeg skjønte ikke mye av det og gledet meg bare til og få min lille skatt i armene.

Alt skjedde så fort så jeg husker ikke så veldig mye. Men da klokken var 15:19 hørte jeg verdens beste lyd. Lyden av en skrikende baby. Lille Mathilde kom til verden 19. oktober klokken 15:19. Hun var 3780 gram og 53 cm lang. Ei perfekt lita prinsesse!

Hva synes du om artikkelen?