Tron

Tron

Tron

Skrivemåten Trond er mer brukt enn Trond, men begge er vanlige navn i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 438 Sist oppdatert 13.08.21
Tron er en variant av Trond. Trond er et gammelt norsk navn fra middelalderen. Det betyr trønder, som vil si en mann fra Trøndelag. Det var opphavlig brukt som tilnavn (kallenavn), men kom i bruk som normalt personnavn i middelalderen. Tron er også etternavn med opphav i et norsk stedsnavn, et fjell i Østerdalen.

Så populært er Tron:

516 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Tron i Norge og andre land:

Varianter av Trond var mye brukt i deler av landet fra middelalderen, men minket ut over 1800-tallet. Navnet i formen Trond kom i bruk i hele landet fra sent på 1930-tallet og nådde sitt beste rundt 1970. Formen Tron har vært brukt fra 1950- til 1970-tallet, omtrent samtidig med Trond, men mye mindre enn Trond.

Den 01.01.2021 var det 513 gutter/menn med Tron som første eller eneste fornavn, og på 513. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. Det var 16 793 Trond og 77 Tronn. I alt 15 hadde Tron som etternavn.

Derfor fungerer Tron godt nå:

Når Tron blir brukt, er det helst fordi det er et gammelt tradisjonsnavn, og fordi det har nordisk opphav. Det har den tydelig stemte konsonanten n, som mange foreldre liker.

Varianter av Tron:

Thron, Thrond, Trond, Trondur, Tronn

Slik uttales Tron

TRONN

TRÅNN

Navn i samme sjanger som Tron

Adriana, Agata, Aila, Alv, Alvin, Anja, Arnt, Brit, Bror, Brynjulv, Catharina, Dagmar, Eddy, Elen, Ellie, Evan, Gine, Glen, Halldis, Idun, Iren, Jahn, Jana, Jonn, Kaare, Kay, Kaya, Lea, Lilli, Linn, Luka, May, Nini, Njål, Olve, Pær, Rina, Rudi, Rut, Sine, Siv, Teo, Tollef, Toni, Torgunn, Ulf, Ånon

Du kjenner Tron fra:

Politiker Tron Erik Hovind, forfatter Tron Jensen, journalister og forfattere Tron Soot-Ryen og Tron Øgrim, musikere Tron Syversen og Tron Steffen Westberg

Jentevariant(er) av Tron:

Thronda, Throndine, Tronda, Trondine

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: