Torgunn er et nordisk navn fra middelalderen. Tor viser til den gamle nordiske guden Tor, med navn som betyr dundre og tordne. Gunn betyr kamp, strid.

Sist oppdatert: 13. august 2021

Så populært er Torgunn:

539 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Torgunn i Norge og andre land:

Torgunn er kjent siden 1300-tallet, og ble særlig brukt i Buskerud og Telemark fra rundt 1600. Torgunn kom litt i bruk over det meste av landet fra rundt 1900, en tid da mange navn fra middelalderen kom mer i bruk. Navnet var mest brukt i 1940- og 1950-årene.

Den 01.01.2021 var det 539 jenter/kvinner med Torgunn som første eller eneste fornavn og 75 Torgun. Torgunn av da på 547. plass blant jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Torgunn godt nå:

Torgunn blir brukt fordi det har et opprinnelig nordisk navn, og fordi det har tradisjon. Navnet har vært lite bruk og lite slitt ut av moter. Derfor kan det passe å ta det i bruk når som helst.

Varianter av Torgunn:

Taargund, Targunna, Torgun, Torgund, Torgunna

Slik uttales Torgunn

TÅRR-gunn

TORR-gunn

Navn i samme sjanger som Torgunn

Adriana, Alvin, Annar, Annlaug, Brynhild, Brynjulv, Dagmar, Ellie, Halfdan, Halldis, Inger-Johanne, Iwona, Jørund, Kaisa, Kari-Anne, Katja, Katrin, Kitty, Lennart, Lilli, Norvald, Olve, Ragnvald, Reidunn, Rikard, Rolv, Rudi, Silvia, Solvor, Synøve, Sølve, Thor, Tollef, Toralf, Torje, Tron, Valborg

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVilly
Neste artikkelRoland
DEL