Eddy

Eddy

Eddy

Navnet Eddy er i bruk både til gutter og jenter. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 736 Sist oppdatert 10.08.21
Eddy og Eddie blir brukt for begge kjønn, svært lite for jenter. For gutter er Eddy og Eddie opphavlig kjæleform av navn som begynner med Ed-, særlig Edvard. Edvard kommer fra engelsk. Ed- betyr rikdom/eiendom og vard betyr vakt eller en som beskytter/verner. For jenter kan Eddy og Eddie være brukt fordi gutteformen med -ie sist også ligner jentenavn. Dessuten har disse navnene, og helst Edie, blitt tatt i bruk som kjælenform for Edith, og kan etter det ha blitt et fornavn. Edith er et tusen år gammelt engelsk navn. Det består av to deler som betyr rikdom/eiendom, og kamp. Eddy er også et engelsk etternavn. Det har opphav i det gammelengelske guttenavnet Edwy som er tatt i bruk som etternavn for etterkommere, på en måte som tilsvarer oppkomsten av sen-navn i Norge. Edwy har opphav i et navn som betyr rikdom/eiendom (Ed) og kamp/krig (wig).

Så populært er Eddy:

159 gutter og 14 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Eddy i Norge og andre land:

Eddy og Eddie har vært litt brukt for gutter/menn i Norge siden sent på 1800-tallet, og skrivemåtene kan ha blitt brukt for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 2 menn ført inn som Eddie og 10 som Eddy. Av disse var noen få født i utlandet. Det var også 19 kvinner som het Eddy.

Den 01.01.2021 var det 160 gutter/menn med Eddy som første eller eneste fornavn, og 4 kvinner. Eddie het 234 gutter/menn.

I USA var Eddy blant de 1000 mest brukte guttenavnene de fleste årene på 1900-tallet og enkeltår på 2000-tallet, senest i 2006 da navnet var på 868. plass.

Derfor fungerer Eddy godt nå:

Eddy kan bli tatt i bruk ut nå over 2000-tallet fordi det er blant navn som var i bruk tidlig på 1900-tallet. Navn fra den tiden er i ferd med å bli tatt i bruk på nytt på 2000-tallet, blant annet gamle engelske navn, blant annet Edith, Hennie, Nellie, Alfred og William.

Varianter av Eddy:

Duarte, Ed, Eddi, Eddie, Edouard, Edoàrdo, Eduard, Eduardo, Edvard, Edvart, Edward, Eetu

Slik uttales Eddy

EDD-I, på norsk og engelsk

Navn i samme sjanger som Eddy

Abby, Aldrin, Benedicthe, Divine, Eda, Edison, Edny, Emmelin, Estella, Fredd, Fredy, Gløer, Gorm, Heddy, Hedly, Hedy, Hølje, Ingvard, Jed, Juul, Ledger, Luke, Mark, Milda, Norman, Oddhild, Oddvor, Pamela, Sedrik, Semine, Sigfried, Tancred, Trim, Tron, Villy, Winnifred, Zack

Du kjenner Eddy fra:

Syklist Eddy Merckx, musikere Eddy Grant og Eddy Chen, rockebandet Eddy Zoltan, sanger og låtkskriver Eddy de Pretto, sangere Eddy Arnold, Eddy Huntington og Eddy Mitchell, musikkduo Eddy & Zino, fotballspiller Eddy Baggio, kroppsbygger og strongman Eddy Ellwood

Jentevariant(er) av Eddy:

Eddie, Eddy, Edi, Edith

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: