Kaare

Kaare

Kaare

Kaare kan være et flott navn til en liten krølltopp. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 122 Sist oppdatert 04.11.21
Kaare og Kåre er et opphavlig nordisk navn fra middelalderen. Det var opphavlig et tilnavn (kallenavn) og betyr krøllete hår.

Så populært er Kaare:

410 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Kaare i Norge og andre land:

Kåre, og etter hvert Kaare, ble brukt fra middelalderen til midt på 1800-tallet i deler av landet. Fra sent på 1900-tallet spredte det seg over hele landet, på samme måten som med mange navn som hadde vært brukt i middelalderen. Navnet var mye brukt i første halvdelen av 1900-tallet.

Kaare er eldre skrivemåte særlig brukt fra rundt 1500-tallet og til tidlig på 1900-tallet, med noen få helt fram til 1970-tallet. Skrivemåten Kåre har vært den vanlige siden før midten av 1900-tallet.

Bruken av Kåre, med å, har stort sett ligget under 10 siden 2010 til 2020 enkelte år også 5 og lavere, og Kaare har trolig ikke vært brukt til barn på 2000-tallet.

Den 01.01.2021 var det 437 gutter/menn med Kaare som første eller eneste navn i Norge, og 7900 Kåre.

Derfor fungerer Kaare godt nå:

Kaare, og Kåre, blir brukt fordi det er et navn med gammel tradisjon, og også fordi det er et navn med nordisk opphav. Det er dessuten kort og greit å si og skrive. Skrivemåten Kaare, med aa, minner om gammel tradisjon. Siden Kåre og Kaare var mye brukt særlig i 1920-årene, og er lite brukt siden 1950-årene, kan de være blant navn som snart blir tatt i bruk for en ny generasjon.

Varianter av Kaare:

Kari, Kåre, Kári

Slik uttales Kaare

KÅÅ-re

Navn i samme sjanger som Kaare

Arnulf, Asle, Børre, Catrine, Connie, Cristina, Dorthe, Elling, Erland, Eskild, Eyvind, Fredrikke, Fridtjof, Gøril, Hjalmar, Håvar, Ingerid, Irmelin, Jøren, Jørund, Kyrre, Liss, Malvin, Mildrid, Norunn, Nure, Oddlaug, Rigmor, Rønnaug, Søren, Torje, Tron, Tryggve, Veslemøy, Wiggo

Du kjenner Kaare fra:

Gitarist Kaare Norge, politiker Kaare Dybvad, trommeslager og forfatter Kaare Skevik, tegneserieskaper Kaare Andrews

Jentevariant(er) av Kaare:

Kåra

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: