Aila har minst tre helt ulike opphav. Aila er blant annet en finsk-samisk form av Helga. Helga er et gammelt nordisk kvinnenavn som betyr hellig (i førkristen tid). Aila blir også brukt som variant av Eila, som er kortform av opphavlig tyske navn som begynner med Eil- og som ikke lenger er i bruk blant kvinnenavn, men fins i mannsnavnet Eilert. Delen Eil i tyske navn betyr frykt/skrekk. Aila kan også være en mindre brukt variant av det tyrkiske Ayla med betydningen lyskrans (krans med lys).

Sist oppdatert: 8. august 2019

Så populært er Aila:

165 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Aila i Norge og andre land:

Aila har lite tradisjon i Norge, men har vært litt brukt siden 1920 og har økt litt fra rundt år 2000. De siste 10 årene har mellom 5 og 11 barn i året fått navnet. I 2018 var antallet 7.

Aila var på 448. plass i England og Wales i 2017. Ellers er ikke navnet å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark og USA.

Derfor fungerer Aila godt nå:

Aila blir på 2000-tallet brukt fordi det har klanger som foreldre liker. Navnet har den tydelig stemte konsonanten l, og ellers bare vokallyder med en diftong og en vokal. Den økte bruken kan også være knyttet til navnetradisjoner blant innvandrerfamilier fra flere land.

Navnet har vært lite brukt på 2000-tallet, og ser ikke ut til å øke foreløpig.

Varianter av Aila:

Ayla, Eila

Slik uttales Aila

AJ-la

Navn i samme sjanger som Aila

Aino, Albin, Anea, Arina, Boye, Dino, Ebbe, Eila, Eiliv, Enes, Enok, Hala, Kenth, Keth, Kimberly, Kira, Kirstin, Kjeld, Klas, Knud, Konstanse, Kris, Kristianne, Lage, Lejla, Liudmila, Lucie, Maida, Manuela, Margareta, Mikaela, Milana, Minda, Nikita, Pamela, Rima, Sheila, Tania, Thyra, Tron

Du kjenner Aila fra:

Poet Aila Meriluoto, skiorienteringsløper Aila Flöjt

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel200 kule navn som slutter på o
Neste artikkelAline
DEL