Nini

Nini

Nini

Nini er i bruk både som offisielt navn og som kallenavn i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 857 Sist oppdatert 22.06.20
Nini har opphav som kjæleform av mange forskjellige navn. Det kan være av blant andre Anna, Anne i flere land. Og det kan være fra navn med -in- eller -ni- som del, blant annet Elin, Ingrid og Antonina. Varianten Ninni har stort sett opphav på samme måter. Nini kan også i flere land være blitt til som en variant av Nina, som igjen har mange av de samme opphavene. Anna og Anne er et bibelsk navn. Anna var Marias mor. Historien står ikke i Bibelen, men i skriftene som la grunnlaget for Bibelen. Elin er norsk og svensk variant av Helene. Helene er et gresk navn som betyr den strålende eller skinnende. Ingrid er opprinnelig blitt til i Skandinavia og sammensatt av Ing som er et ekstra navn på den norrøne guden Frøy – gud for vekst, velstand, lykke og fred, og -frid som betyr vakker. Antonina er jentevariant av Anton. Anton kommer fra latinske Antonius. Navnet var opprinnelig et latinsk etternavn, og det er usikkert hva navnet betyr.

Så populært er Nini:

124 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nini i Norge og andre land:

Nini og varianten Ninni ble særlig brukt fra sent på 1800-tallet og i første halvdelen av 1900-tallet. Ganske mange av dem som har vært omtalt som Nini og Ninni har hatt disse navnene som kjæleformer.

Ved inngangen til 2020 var det 121 jenter/kvinner med Nini som første eller eneste fornavn, og 329 Ninni, som da er klar mer vanlig.

Derfor fungerer Nini godt nå:

Nini blir brukt fordi det har tradisjon både som offisielt og uoffisielt navn. Dessuten har Nini den populære stemte konsonanten n to ganger. Navnet er kort, noe som mange liker nå ut over 2000-tallet.

Navnet har vært litt brukt rundt år 2000 og senere.

Varianter av Nini:

Anna, Anne, Antonina, Elin, Ingrid, Nina, Ninette, Ninni, Ninny, Niny

Slik uttales Nini

NINN-i

Navn i samme sjanger som Nini

Adel, Alin, Annikken, Benita, Calvin, Dagfin, Deniz, Edina, Evgenia, Fartein, Geraldine, Gunni, Halina, Hanin, Ingegerd, Jenni, Justinas, Kalina, Kani, Lamin, Leonie, Madelaine, Monicha, Narin, Nita, Pernilla, Runi, Stefanie, Toni, Tron, Virginia, Weronica, Willem, Yannick

Du kjenner Nini fra:

Tv-serien «Nini», skuespiller Nini Bakke Kristiansen, forfatter Nini Roll Anker, filmregissør Nini Bull Robsahm, kunstner Nini Anker Dessen

Guttevariant(er) av Nini:

Nino

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: