Judit

Judit

Judit

Judit er klart mindre brukt enn skrivemåten Judith i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 798 Sist oppdatert 27.11.19
Judith, og Judit, betyr jødinne eller kvinne fra Juda (del av Palestinai bibelsk tid). Det er et hebraisk navn fra et tillegg til Det gamle testamentet i Bibelen, såkalte apokryfe skrifter. Skrivemåten med th sist er hentet fra engelsk.

Så populært er Judit:

238 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Judit i Norge og andre land:

Judith og andre varianter var noe brukt på 1700- og 1800-tallet, en tid da mange navn fra Det gamle testamentet kom i bruk i Norge og ellers i den protestantiske delen av Europa. Navnet ble mer brukt i første halvdelen av 1900-tallet, mest på 1920- og 1930-tallet.

På 1900-tallet har skrivemåten Judith vært klart mer brukt enn Judit. Ved inngangen til 2019 var det 1581 med Judith som første eller eneste fornavn, og 269 Judit.

Judit er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA. Skrivemåten Judith var imidlertid på 850. plass i USA i 2018.

Derfor fungerer Judit godt nå:

Når Judit blir brukt på 2000-tallet kan det være fordi det er blant navn som har vært ute av bruk i mange tiår, og som det kan passe å ta i bruk for en ny generasjon. Dessuten kan bruken være inspirert fra andre land gjennom populariteten for navn fra Bibelen.

Judit har vært svært lite brukt på 2000-tallet, foreløpig fram til 2018.

Varianter av Judit:

Judite, Judith, Juditta, Juditte, Jutta, Jytte, Yodit

Slik uttales Judit

JUU-ditt

Navn i samme sjanger som Judit

Adelheid, Ari, Armin, Bergit, Deborah, Eiril, Eldar, Enok, Hodan, Janet, Jaroslaw, Juliet, Kirstin, Kitty, Leah, Lucy, Marvin, Mika, Norbert, Norma, Normann, Oddleif, Paulius, Pavel, Ragni, Rainer, Ralf, Roland, Solvor, Suzanne, Tanya, Tarjei, Theresa, Tonny, Unn, Van, Vår, Wera, Wigdis

Du kjenner Judit fra:

Sjakkspiller Judit Polgár, modell Judit Mascó

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: