Solvor, og Solvår, har opphav i et gammelt nordisk navn fra middelalderen satt sammen av Sal-, som betyr hus og sal, og av vor, som betyr beskyttelse og beskytter, eller forsiktig og varsom. Sol i dette navnet har opphavlig ikke noe med sol å gjøre, men delen Sol- vil lett gi den assosiasjonen i vår tid.

Sist oppdatert: 8. februar 2021

Så populært er Solvor:

486 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Solvor i Norge og andre land:

Navnet var lite brukt i middelalderen og ute av bruk fra rundt 1500 til rundt 1900. Da kom et i bruk fordi det var en tid da gamle nordiske navn fra middelalderen ble hentet fram igjen. Det var 9 Solvor i 1910-folketellingen. Solvor ble mest brukt midt på 1900-tallet.

Solvor har helst vært brukt for 5 eller færre barn i året på 2000-tallet. Solvår har vært brukt omtrent like mye på denne tiden.

Den 01.01.21 var det 486 jenter/kvinner med Solvor som første eller eneste fornavn, og 424 Solvår. Solvor var på 561. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Solvor godt nå:

Solvor blir brukt fordi det er et gammelt nordisk navn og nok noe også fordi det blir knyttet til solen. Mange foreldre liker navn med ord fra naturen.

Varianter av Solvor:

Solvår

Slik uttales Solvor

SOOL-våår

Navn i samme sjanger som Solvor

Alise, Dagmar, Ellie, Halldis, Johny, Judit, Just, Kathe, Katrin, Kjeld, Kolbjørn, Lasse, Leidulf, Lindis, Liselotte, Luisa, Magni, Majken, Malen, Malvin, Mattias, Maud, Maylen, Mette, Milly, Mogens, My, Niclas, Olve, Ramona, Rein, Rolv, Sabrina, Selina, Torgunn, Tryggve, Wilma

Du kjenner Solvor fra:

Fotballspiller Solvor Eide, musikkartist Solvor Vermeer

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSolrun
Neste artikkelSolvår
DEL