Thia

Thia

Thia

I Norge er formen Tia langt mer brukt enn Thia. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 635 Sist oppdatert 04.06.19
Thia er på norsk kortform av navn som i skrift ender på -thea. De har ofte blitt uttalt som -tia, og noen ganger også skrevet slik, som Mattia/Mattea/Matea, Bertia/Bertea og Dortia/Dortea. Mathea er jentevariant av Matteus og Mathias. Både Matteus og Mattias/Mathias er navn i Bibelen med hebraisk opphav og betydning gave fra Gud. Bertia/-tea er variant av Berte eller andre navn med Bert- som del. Det betyr 'lysende, skinnende'. Dortia/Dortea er gresk og satt sammen av to deler som betyr gave og (gresk) gud. Det er på samme måten som for Tea og Thea av navnene som ender på -tea.

Så populært er Thia:

54 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Thia i Norge og andre land:

Tia har vært lite brukt som offisielt navn i Norge før sent på 1900-tallet. Tia kom i bruk i Norge på 1990-tallet. Bruken kom over 10 fødte i året første gangen i 2004. Fra 2010 til 2018 har Tia for det meste ligget mellom 10 og 20 fødte i året, men med 32 i 2012.

Ved inngangen til 2019 hadde i alt 290 Tia som første eller eneste fornavn, og 44 Thia.

Thia er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Thia godt nå:

Thia blir trolig helst brukt fordi det er et kort navn, og fordi det har to vokaler (ia) inntil hverandre. Alt dette liker mange foreldre nå på 2000-tallet. Kjennskapen til navnet kan ha kommet gjennom tradisjonen som kjælenavn. Bruk i andre land kan også ha inspirert, og da i så fall helst fra kjælenavn. Navnet er lite brukt som offisielt navn i Sverige, Danmark og USA.

Varianter av Thia:

Tea, Thea, Tia

Slik uttales Thia

TII-a

Navn i samme sjanger som Thia

Anais, Charlen, Emanuela, Eugenie, Gia, Gunnbjørn, Gyro, Haaken, Herkus, Leonor, Mandy, Marica, Nickolay, Nine, Nur, Pijus, Ramzi, Sanjay, Simone, Tai, Theon, Thilo, Thorkild, Tyr

Du kjenner Thia fra:

Sanger Thia Megia

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: