Edna

Edna

Edna

Edna var populært i USA for rundt 100 år siden. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 743 Sist oppdatert 15.02.21
Edna har to opphav. Det har irsk bakgrunn med betydningen kjerne brukt for å uttrykke lovprising i dikt. Edna er også fra Bibelen og hebraisk med betydningen glede. Edna er også i bruk som etternavn, med ukjent bakgrunn.

Så populært er Edna:

306 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Edna i Norge og andre land:

I Norge kom Edna i bruk i andre halvdel av 1800-tallet, og ble særlig brukt fra sent på 1800-tallet til midt på 1900-tallet, med 1910- og 1920-årene som de sterkeste. Beste plassering var 135. plass i 5-årsperioden 1915-1919, og dernest 150. plass i perioden etter.

Den norske bruken fulgte like etter en stor popularitet i USA, der det var sterkest med 11. plass i 1899, og der det holdt seg blant de 20 mest brukte til 1917. I USA har Edna ikke vært blant de tusen vanligste jentenavnene etter 1991.

Edna har kommet litt i bruk på 2000-tallet, men under 5 i året.

I Norge var det den 01.01.2021 320 jenter/kvinner med Edna som første eller eneste navn. Det var på 763. plass for jente-/kvinnenavn i befolkningen per 01.01.21. På samme tid var det 24 med Edna som etternavn.

Derfor fungerer Edna godt nå:

Edna var blant navn som ble noe brukt tidlig på 1900-tallet. Flere navn fra den tiden har kommet i brukt ut over 2000-tallet. Andre slike navn er Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Ella. Edna har også bare stemte lyder og ender på -a, som alt sammen er godt likt nå rundt 2020.

Varianter av Edna:

Edina, Edine, Ednah, Eithne, Ena, Ethenia, Ethna, Etna

Slik uttales Edna

ED-nø, på engelsk

EDD-na, på norsk

Navn i samme sjanger som Edna

Adela, Ailin, Asta, Audny, Bjørge, Cedrik, Clarence, Donatas, Edin, Eigil, Emir, Emre, Evy, Gorm, Gunvor, Hermod, Ieva, Ivana, Jeppe, Jim, Jofrid, Kestutis, Lana, Leja, Linas, Melady, Mila, Neil, Nerijus, Oddvin, Pedro, Ragnvald, Sana, Saulius, Solrun, Tadeusz, Thom, Tomasz, Udna, Vytautas, Will

Du kjenner Edna fra:

Speedwaykjører Edna Falao, skuespillere Edna Purviance og Edna Bolkan, tv-personlighet Edna Korth, forfattere Edna O’Brien, Edna B. Foa og Edna Ferber, karakteren Dame Edna Everage av komiker Barry Humphries

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn med vakker betydning
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: