Van

Van

Van

Van er et unisex-navn.
Av Babyverden 309 Sist oppdatert 25.01.23
Van har flere opphav, særlig vietnamesisk og engelsk. Van blir mye brukt som et navn mellom fornavn og etternavn med vietnamesisk navneskikk, for å markere at det er gutter. Det blir normalt registrert som mellomnavn i Norge. Navnet betyr med denne bruken dannet og høflig, og utdannet. Det er enten denne bruken eller ord med annet opphav som også blir brukt som første fornavn. På engelsk har Van blitt til som kortform av Ivan og Evan. Ivan er russisk, og slavisk, form av Johannes. Johannes er kjent fra Bibelen, har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (nådig betyr å tilgi). Evan er engelsk form av walisiske Iefan, som er en variant av Johannes. Evan og varianten Euan er engelske former av det skotske Eóghan (uttalt /yoow-en/) og med betydningen barlind.

Så populært er Van:

288 gutter og 118 jenter har dette navnet.
I 2022 var Van på 946. plass i Topp 1000 guttenavn i USA 2022.

Bruk av navnet Van i Norge og andre land:

Van har kommet til Norge med innvandring fra Vietnam siden 1970-årene.

Den 01.01.2022 var det 276 gutter/menn og 111 jenter/kvinner med Van som første eller eneste fornavn. Van var da på 734. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge.

I USA var Van på 871. plass for gutter i 2021.

Derfor fungerer Van godt nå:

Navnet blir blant annet brukt særlig brukt i familier med vietnamesisk bakgrunn. Navnet kan også bli brut med bakgrunn fra engelsk, særlig engelsk-amerikansk.

Varianter av Van:

Evan, Ivan

Slik uttales Van

VAAN og VANG, på vietnamesisk, der NG står for ng-lyd

VÆN, på engelsk

Navn i samme sjanger som Van

Alea, An, Anh, Ari, Armin, Baker, Dinh, Eleanor, Hadley, Huy, Jann, Jaxton, Judit, Julianna, Kaison, Kathleen, Khai, Kian, Kinley, Kira, Linh, Mai, Mekhi, Miguel, Mika, Minh, Nehemiah, Phuong, Porter, Rina, Rowen, Saniyah, Tai, Thai, Thao, Thi, Thuy, Tuan, Vinh, Vy, Wendy, Xia

Du kjenner Van fra:

Sanger og låtskriver Van Morrison (Sir George Ivan Morrison), heavy-metal band Van Halen, fotballspillere Virgil van Dijk, Robin van Persie, Marco van Basten, Edwin van der Sar, Patrick van Aanholt og Donny van de Beek, fotballtrenere Louis van Gaal og Ruud van Nistelrooy

Relaterte lister:

Topp 1000 guttenavn i USA 2022
Topp 1000 guttenavn i USA 2021
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: