Magni

Magni

Magni

Navnet Magni kan brukes både til gutter og jenter, men er klart mest brukt til jenter/kvinner i Norge foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 835 Sist oppdatert 12.11.20
Magni er både jente- og guttenavn. Som jentenavn er Magni variant av Magny. Magny har blitt til på to måter. Det er blant annet laget i Norge sent på 1800-tallet av Mag og ny. Mag fins i Magnus og andre navn. Mag- og Magnus kommer fra latin og betyr stor. Delen -ny fins i mange navn og tilsvarer ordet ny. Magny er også blitt til som kortform av Magnine, som har blitt til som jenteform av Magnus i Danmark. Magni som guttenavn er tatt i bruk på svensk og er hentet fra det den latinske eieformen (genitiv) av Magnus, som er Magni, på en lignende måte som Nikolai er blitt til fra Nikolaus. Magni er også i bruk som etternavn.

Så populært er Magni:

330 jenter og 7 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Magni i Norge og andre land:

Magni, og Magny har vært brukt i Norge siden sent på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det i alt 90 kvinner med disse formene, av dem 15 ført inn som Magni og 74 Magny. I tillegg var det 2 menn som het Magni. Fram til tidlig på 1900-tallet kan skrivemåter har blitt brukt om hverandre for samme person, for kvinner.

For kvinner ble navnet i begge former brukt gjennom 1900-tallet, Magni mest fra 1940- til 1960-årene, og Magny i 1920- og 1930-årene.

Den 01.01.2020 var det 337 jenter/kvinner med Magni som første eller eneste fornavn, og 7 menn. Det var på 709. plass for kvinnenavn i Norge. I alt hadde 6 personer Magni som etternavn. For jentenavnet Magny var antallet 373.

Derfor fungerer Magni godt nå:

Magni, og Magny, blir brukt fordi har deler som ligner gamle navn i Norge. Det er blant navn brukt rundt år 1900. Navn fra den tida blir tatt mer og mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Ella.

Magni, og Magny, er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Magni:

Magna, Magnine, Magny

Slik uttales Magni

MANG-ni, der ng blir uttalt som én lyd, og det er n-lyd etter det

MAG-ni er i bruk på deler av Vestlandet

Navn i samme sjanger som Magni

Agna, Alvrun, Anngunn, Annvor, Balder, Cedrik, Ekaterina, Emir, Eyvind, Hagny, Haldor, Havtor, Ilona, Inghild, Jenni, Jennie, Juul, Kaj, Kanutta, Kestutis, Kyrre, Liban, Liliana, Magli, Magritt, Meja, Neil, Oddvin, Ommund, Ragnheidur, Rain, Siril, Solvor, Thora, Thorstein, Tjarand, Ve, Åsfrid

Du kjenner Magni fra:

Jazzmusiker Magni Wentzel

Guttevariant(er) av Magni:

Magnus

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: