Ragna er kortform av lengre nordiske navn fra middelalderen som begynner på Ragn-, slik som Ragnhild. Ragn-delen betyr avgjørelse. Og -hild betyr kamp/konkurranse.

Sist oppdatert: 7. juni 2019

Så populært er Ragna:

1203 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Ragna i Norge og andre land:

Kortformen Ragna var mye i bruk fra 1300- til 1800-tallet, helst som Ragna på Vestlandet og som Ragne på Østlandet. Ragna ble mye brukt over hele landet rundt år 1900, mest i 1880- og 1890-årene. Det var blant ti på topp i 1883 og1887, med 10. og 9. plass.

Etter å ha vært nesten helt ute av bruk, kom Ragna igjen litt i bruk fra rundt 1990, og har foreløpig holdt seg på omtrent samme nivå fram til 2018. Ragna har stort sett lagt mellom 10 og 15 fødte i året fra år 2000 til 2018. I 2018 var det 15 barn som fikk navnet.

Ragna er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Ragna godt nå:

Ragna blir brukt nå på 2000-tallet både fordi det er et gammel tradisjonsnavn, og fordi det er blant navn som var mye brukt rundt år 1900. Det vil si navn som har vært så lenge ute av bruk til at de lett kan komme tilbake. Dessuten er navnet kort, ender på -a og har den tydelig stemte konsonantlyden ng, og også n-lyd i tillegg noen steder.

Trolig vil Ragna holde seg der fram til tidlig i 2020-årene. Men navn som var mye brukt rundt år 1900 er blant navn som kan komme til å bli mer brukt fra rundt 2020.

Varianter av Ragna:

Ragne, Ravdna, Ravna

Slik uttales Ragna

RAGG-na, som en tydelig uttale

RANG-na er vanlig, med ng-lyd og dernest n-lyd

Navn i samme sjanger som Ragna

Aage, Adele, Aleksandra, Alex, Alicia, Alva, Are, Aslak, Aslaug, Astrid, Bård, Fabian, Frode, Gry, Gudrun, Gunhild, Ingeborg, Isabel, Jostein, Karin, Ketil, Kåre, Linn, Live, Lykke, Mie, Milla, Nicholas, Runar, Siren, Sjur, Solbjørg, Steinar, Sten, Vanessa, Vemund, Vigdis, Viljar, Ådne

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRuna
Neste artikkelPauline
DEL