Ralf

Ralf

Ralf

Ralf passer godt inn i trenden med å velge korte navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 66 Sist oppdatert 11.01.22
Ralf er en variant av Ralph. Ralph har opphav i det tyske navnet Radolf. Radolf består av to deler som betyr rådgiver (rad-) og ulv. Slutten -ph har ofte vært brukt som en latinskinspirert skrivemåte. Rolf, som kan se ganske likt ut, har dels annet opphav. Det har opphavlig en del som betyr berømmelse og etter det samme bakgrunn i ulv.

Så populært er Ralf:

193 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ralf i Norge og andre land:

Ralf og Ralph har vært brukt i Norge siden andre halvdelen av 1800-tallet. I 1910 var det rundt 40 menn med navnet, stort sett født i Norge, omtrent halvparten registrert med hver av skrivemåtene. I 1865 var det registrert 2 menn, begge født på de britiske øyene.

Navnet er lite eller ikke brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Ved inngangen til 2021 var det 191 gutter/menn med Ralf som første eller eneste fornavn i Norge, og 164 Ralph. Ralf var da på 913. plass blant navn på alle gutter/menn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Ralf godt nå:

Dersom Ralf, eller Ralph, blir brukt i Norge på 2000-tallet, kan det være både på grunn av norsk tradisjon og i familier med utenlandsk bakgrunn.

Varianter av Ralf:

Radolf, Radulf, Ralf, Ralph, Raoul, Raul

Slik uttales Ralf

RÆLF, britisk og amerikansk engelsk

RELF, britisk engelsk

RALF, på norsk

Navn i samme sjanger som Ralf

Adel, Audun, Carine, Cato, Deborah, Don, Elma, Enya, Eoin, Fanny, Hussain, Jann, Joao, Judit, Kato, Kian, Lovise, Matas, Oddmar, Rainer, Ranja, Raquel, Reidulf, Rine, Roberta, Rosemarie, Rosita, Roza, Ryan, Sabrin, Samina, Sigri, Sigrund, Sigvald, Silvana, Ted, Venche, Wanja

Du kjenner Ralf fra:

Fotballmanager Ralf Rangnick, racerførere Ralf Schumacher og Ralf Aron, fotballspillere Ralf (Ralf de Souza Teles) og Ralf Edström, skuespillere Ralf Little og Ralf Bauer, fekter Ralf Bißdorf, forfattere Ralf Brown og Ralf Ebinghaus, fjellklatrer Ralf Dujmovits

Jentevariant(er) av Ralf:

Ralfa

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: