Wera

Wera

Wera

Av Babyverden 650 Sist oppdatert 14.09.20
Wera, og Vera, har opphav i det slaviske ordet vera som betyr tro (gudstro). Det slaviske ordet er språklig beslektet med latinsk vera/verus, som betyr sann, som også blir brukt som forklaring på navnet. Navnet har først og fremst gammel tradisjon knyttet til den ortodokse kirken i Russland og øvrige Øst-Europa. Wera og Vera kan også blitt til som kortform av Veronica. Veronica er et latinsk navn med opphav i det greske Berenike, som igjen har opphav i et makedonsk navn. Navnet betyr hun som gir seier. Wera med dobbelt-v blir brukt blant annet på polsk og tysk. Wera og Vera er også i bruk som etternavn. Vera er et spansk etternavn som betyr elvebredd.

Så populært er Wera:

95 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Wera i Norge og andre land:

Wera er en variant av Vera. Vera har vært i brukt fra rundt 1880 og Wera fra 1890-årene. Det var mest brukt fra rundt 1920 til 1960. I 1910 var det registrert 15 Wera og 90 Vera, men skrivemåtene kan ha vært tilfeldige for noen.

Den 01.01.20 var det 103 jenter/kvinner med Wera som første eller eneste fornavn, og 2160 Vera. I alt 6 het Wera som etternavn

Derfor fungerer Wera godt nå:

Wera har bare stemte lyder, er kort og ender på -a. Dessuten er det blant navn særlig var brukt tidlig på 1900-tallet og kan passe å ta i bruk igjen.

Wera er foreløpig lite eller ikke brukt i Norge på 2000-tallet. Vera har vært mer brukt, og 31 fikk navnet i 2019.

Varianter av Wera:

Vera, Veronica, Weronika

Slik uttales Wera

VEE-ra, med trykk på e-en

Navn i samme sjanger som Wera

Aake, Beate, Benny, Benthe, Beret, Bertil, Betina, Birte, Borgar, Brynjulf, Carine, Desiree, Elbjørg, Evaldas, Frid, Gloria, Inghild, Ingvil, Jann, Jardar, Johny, Jose, Judit, June, Kathinka, Leja, Lindis, Madelene, Magna, Noelle, Norbert, Ole-Martin, Olena, Oliva, Ragne, Skjalg, Wigdis, Yngvild

Du kjenner Wera fra:

Skuespiller Wera Frydtberg

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: