Theresa

Theresa

Theresa

Theresa er et klassisk navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 435 Sist oppdatert 06.01.22
Theresa er engelsk form av Teresa. Teresa, med -a, har blitt til som spansk og italiensk form av det greske navnet Theresia. Terese med -e ble særlig til i Frankrike. Det greske navnet er mest sannsynlig først brukt i betydningen kvinne fra de greske øyene Thera eller Therasia. Theresia kan også komme fra et gresk ord for jakt. Det vil si at Theresa og Theresia også kan bety kvinnelig jeger.

Så populært er Theresa:

311 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Theresa i Norge og andre land:

De fleste med navnet Theresa i Norge, med Th- og -a, er født mellom 1970 og 2000, og noen av dem er født utenfor Norge. Bruken var omtrent samtidig med Therese.

Navnet har blitt gitt til noen få jenter på 2000-tallet, særlig tidlig i hundreåret.

Den 01.01.2021 var det 296 jenter/kvinner med Theresa som første eller eneste fornavn, og det var 797. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge. Samtidig var det 458 Teresa, 6221 Therese, 715 Terese og 27 Theres.

I USA var Theresa i topp 1000 for jenter fra 1900 til 2010. I tidsrommene 1906 til 1917 og 1924 til 1979 var Theresa også stort sett i topp 100. Foreløpig beste plassering var 32. plass i 1956.

Derfor fungerer Theresa godt nå:

Når Theresa blir brukt på 2000-tallet, er det fordi navnebølgen fra 1900-tallet ikke er helt over, men kanskje også inspirasjon fra utlandet. Denne skrivemåten er helst hentet fra engelsk.

Varianter av Theresa:

Tea, Teresa, Terese, Teresita, Tess, Theres, Therese, Theresia

Slik uttales Theresa

te-REE-sa

Navn i samme sjanger som Theresa

Agne, Alexandru, Armin, Arnvid, Betina, Birgitta, Bruno, Carina, Christin, Danielle, Eliza, Emely, Fridthjov, Gjert, Hallstein, Haris, Jose, Judit, Kennet, Leonardo, Livia, Liza, Marc, Nancy, Nathan, Oddny, Olivier, Ovidia, Peggy, Seline, Sharon, Sveinung, Torkild, Venche, Wanja, Yvonne

Du kjenner Theresa fra:

Politiker Theresa May, musiker og skuespillere Theresa Frostad Eggesbø og Theresa Edem, musikkartist Theresa Onuorah, sanger og låtskriver Theresa Andersson, forfattere Theresa A. Yugar, Theresa Dedmon, Theresa Emmerich Kamper og Theresa Bullard

Guttevariant(er) av Theresa:

Teresius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: