Kitty er blitt til som engelsk kjæleform av Katherine og Christiana, og på andre språk også fra Kristofa og varianter av Katarina og Kristina. Katharine og det eldre greske Katarina betyr ren, med meningen seksuelt uberørt. Christiana og Kristine har opphav et kallenavn for de første kristne. Bakgrunnen for navnene er Kristus, som er gresk for det hebraiske Massias, som betyr herrens salvede. Det vil si en som er knyttet til Gud ved en seremoni med påsmøring av salve. Kristofa er kvinneform av Kristoffer. Kristoffer kommer fra gresk og betyr han som bærer Kristus. Navnet kommer fra en helgen på 200-tallet som ifølge en fortelling skal ha båret Kristus i omskapt form over en elv, og fikk kallenavnet Kristoffer etter det.

Sist oppdatert: 16. august 2021

Så populært er Kitty:

509 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Kitty på 589. plass i Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2020.

Bruk av navnet Kitty i Norge og andre land:

Kitty kom i bruk i Norge fra andre halvdel av 1700-tallet, og ble særlig brukt i andre halvdelen av 1800-tallet og fram til rundt 1930. Den beste var 107. plass i 5-årsperioden 1915-1919.

Den 01.01.2021 var det 509 jenter/kvinner med Kitty som første eller eneste fornavn. Det var da på 568. plass for jenter/kvinner i befolkningen i Norge. Det var 13 kvinner som het Kitti på samme tid.

Derfor fungerer Kitty godt nå:

Engelske kvinnenavn som slutter med i-uttale, har opphav i kjælenavn og var brukt i Norge tidlig på 1900-tallet, har kommet i bruk på nytt ut over 2000-tallet. Slike er blant andre Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Lilly. Kitty er av samme slag og kan også komme på nytt.

Varianter av Kitty:

Christiana, Katarina, Katherine, Ketty, Kit, Kristine, Kristofa

Slik uttales Kitty

KITT-i

Navn i samme sjanger som Kitty

Agata, Agnete, Angela, Ben, Betty, Brian, Bror, Brynjulv, Christin, Claus, Edmund, Eileen, Georgine, Gitte, Hennie, Ian, Ilias, Inez, Ismael, Janis, Jocelyn, Judit, Kariann, Katrin, Kenth, Keth, Kornelia, Kristiane, Kurt, Lill, Lilli, Lynn, Mabel, Rolv, Scott, Sharon, Sigvart, Steven, Torgunn

Du kjenner Kitty fra:

Maler Kitty Kielland, skuespillere Kitty Aldridge, Chicha Amatayakul og Kitty Bruce, komiker Kitty Flanagan, sangere Kitty Kallen og Kitty Wells, musikkartist Kitty Lux, poet Kitty O’Meara, videospillserie Kitty Powers’, forfatter Kitty Thomas, journalist og skuespiller Kitty Wentzel

Guttevariant(er) av Kitty:

Christopher, Kristen, Kristian, Kristoffer

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2020
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2019

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSine
Neste artikkelEdin
DEL