Guren er guttenavn laget av jentenavnet Gurine, og har gått veien om guttenavnet Gurin. Gurine har blitt til både fra Guri og Guro, med ine-ending. Guri og Guro har begge opphav i nordiske navn fra middelalderen, Guri fra Gudfrid og Guro fra Gudrun. Gud er gud i førkristen betydning i begge navnene. Delen -frid betyr vakker, brukt om jenter. Og -run betyr hemmelighet. Guren er også etternavn. Det kommer fra et gårdsnavn i Larvik, nå Guri. Det er satt sammen av deler som betyr gud (førkristen), og gård og eng (vin på gammelnorsk).

Sist oppdatert: 7. oktober 2021

Så populært er Guren:

Bruk av navnet Guren i Norge og andre land:

Guren og Gurin har særlig vært bruk i Østerdalen siden midt på 1800-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 og minst 1 med Guren som første eller eneste fornavn. I alt 87 hadde da Guren som etternavn.

Derfor fungerer Guren godt nå:

Guren kan bli brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Navnet har bare stemte lyder, og blant annet de mye brukte stemte konsonantene r og n.

Varianter av Guren:

Goren, Gurin

Slik uttales Guren

GUUR-en

Navn i samme sjanger som Guren

Asgerdur, Atgeir, Bardur, Dagbjartur, Dagnar, Erlendur, Fridgunn, Gerhardt, Gude, Gudfrid, Gudridur, Guldbrand, Guldis, Gullan, Gunelie, Gunille, Gunnild, Gunnvar, Gunvard, Guru, Guthorm, Heidur, Hrolfur, Ingeburg, Ingibergur, Ingull, Inngunn, Malfridur, Modgun, Sigurlin

Du kjenner Guren fra:

Sanger Guren Hagen

Jentevariant(er) av Guren:

Gorine, Goro, Gorrine, Gorro, Gudfrid, Gudrun, Guri, Guria, Gurina, Guro, Gurrina, Gurru, Guru, Gurå, Gyry

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJanniche
Neste artikkelGisken
DEL