Jeremia

Jeremia

Jeremia

Jeremia er et bibelsk navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 803 Sist oppdatert 05.10.20
Jeremia er den formen navnet Jeremias har hatt i norske bibler siden 1985. Jeremia og Jeremias er et hebraisk navn fra Bibelen. Det betyr den som Gud løfter opp/velger ut. Delen -ias, som på hebraisk var -ia, fins i mange navn og står for Jahve, som er navnet på Gud Det gamle testamentet.

Så populært er Jeremia:

25 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Jeremia i Norge og andre land:

Navneformen Jeremia har vært svært lite brukt både i Norge og andre land. Vanligere både i Norge og andre land er Jeremias og den engelske formen Jeremiah.

I Norge er noen nye Jeremia er registrert med navnet siden rundt år 2000. Det er trolig både innvandrere og barn født i Norge.

Den 01.01.2020 var det 20 gutter/menn med Jeremia som første eller eneste fornavn, 42 Jeremias og 47 med den engelske formen Jeremiah.

Derfor fungerer Jeremia godt nå:

Jeremia blir kanskje noe brukt fordi det ligger nær opp til Jeremias med litt tradisjon. Dessuten ligner det Jeremiah som er mye brukt på engelsk, og del av en sterk trend med bibelske navn. Jeremia har bare stemte lyder, blant annet med den populære stemte m-en. Og det er to vokaler inntil hverandre (ia).

Navnet er foreløpig lite eller ikke brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Jeremia:

Ermias, Geremia, Geremìa, Jeremi, Jeremia, Jeremiah, Jeremiam, Jeremias, Jeremie, Jeremy, Jermia, Jerry, Jérémi, Jérémie

Slik uttales Jeremia

je-re-MII-a

Navn i samme sjanger som Jeremia

Clark, Enoch, Esaias, Esra, Eunice, Fanuel, Festus, Føbe, Gottfred, Hagar, Henk, Indi, Jael, Jemima, Jonis, Justus, Jøns, Kain, Kamiar, Moses, Natan, Noe, Obed, Pauli, Poul, Priska, Rebeka, Rufus, Sem, Simas, Simeon, Stefanus, Tolleiv, Uriel

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: