Esra

Esra

Esra

Esra er et unisex-navn.
Av Babyverden 677 Sist oppdatert 05.08.22
Esra blir brukt både som gutte- og jentenavn. Esra er et guttenavn i Bibelen. Det er hebraisk og betyr hjelp. Jentenavnet Esra er blant annet tyrkisk og arabisk form av det arabiske jentenavnet Asra som betyr å reise om natten, og raskere. Esra kan også være en form av det arabiske Azra, som betyr jomfru. Skrivemåten Ezra blir også brukt for begge kjønn.

Så populært er Esra:

150 jenter og 5 gutter har dette navnet.
I 2020 var Esra på 699. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Esra i Norge og andre land:

Esra har vært lite brukt for gutter/menn i Norge foreløpig, men Ezra har kommet med innvandring for gutter/menn særlig siden sent på 1900-tallet.

På 2000-tallet har Esra vært litt brukt for jenter og Ezra for gutter. Blant annet fikk 7 gutter med navnet Ezra i 2021, som er det mest brukte av disse navnene for fødte på 2000-tallet. I 2020 var det 4 jenter som fikk navnet Esra i Norge. I 2021 var antallet færre enn 4 og kanskje ingen.

Den 01.01.2022 var det 4 gutter/menn med Esra som første eller eneste fornavn, og 66 Ezra. For jenter/kvinner har Esra kommet med innvandring fra sent på 1900-tallet. Den 01.01.2022 var det 131 jenter/kvinner med Esra som første eller eneste fornavn, 238 Azra og 46 Asra.

På engelsk har formen Ezra med bibelsk bakgrunn vært mye brukt for gutter, og er fortsatt mye i bruk. Det kom inn i britisk område på 1600-tallet, da sjeldne navn fra Bibelen kom i bruk, særlig blant folk med streng kristendom (puritanere).

Derfor fungerer Esra godt nå:

Navnet Esra, og Ezra, både som gutte- og jentenavn blir sannsynligvis enten brukt i familier med utenlandsk bakgrunn eller av foreldre som er inspirert gjennom mediene.

Varianter av Esra:

Asra, Azra, Esra, Ezra

Slik uttales Esra

ESS-ra

Navn i samme sjanger som Esra

Abdulahi, Absalom, Alea, Amal, Amandus, Annelin, Cicilie, Debora, Debra, Eldri, Elon, Erdogan, Etan, Fanuel, Farhad, Festus, Gary, Hellen, Immanuel, Jekaterina, Jeremia, Jonn, Kaspar, Kay, Laszlo, Nelson, Nikki, Olaus, Sem, Taner, Tomas, Tomm, Wencke, Yousaf, Zoltan

Du kjenner Esra fra:

Forfatteren av Esras bok i Bibelen, skuespillere Esra Bilgiç, Esra Bezen Bilgin, Esra Dermancıoğlu, Esra Gezginci og Esra Akkaya, forfattere Esra Akcan og Esra Ezmeci, programledere Esra Ceyhan og Esra Erol, volleyballspiller Esra Gümüş Kirici, sanger Esra İçöz

Guttevariant(er) av Esra:

Esra, Ezra

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: