Marko er en skrivemåte av Marco i flere land. Marco er italiensk, spansk og portugisisk form av Markus. Markus er et navn fra Bibelen, mest kjent fra forfatteren av Markus-evangeliet. Navnet er en variant av Mars, den romerske krigsguden, og er uten kjent betydning.

Sist oppdatert: 21. august 2019

Så populært er Marko:

475 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Marko i Norge og andre land:

Marko og Marco har vært ubetydelig brukt i Norge før rundt år 2000. De siste 10 årene har mellom 4 og 10 barn i året fått navnet Marko i Norge. I 2018 var antallet 7.

I land vi gjerne deler navnetrender med som Italia, Spania, England og USA er det skrivemåten Marco som er inne på topplistene.

Derfor fungerer Marko godt nå:

Bruken av Marko og Marco fra rundt år 2000 kan ha to mulige inspirasjonskilder. Det ene er boken «Legenden om Marco», utgitt 1989, i serien «Isfolket» av Margit Sandemo. Dessuten blir navnet sannsynligvis brukt i familier med blant annet spansk og italiensk bakgrunn, der skrivemåten normalt er Marco. Marco var på 16. plass blant gutter født i Spania i 2018, og på 17. i Italia i 2015.

I Norge har bruken av Marco og Marko samlet stort sett svinget mellom omkring 15 og 25 fødte i året fra 2010 til 2018, omtrent likt fordelt på de to skrivemåtene. I 2018 var det 7 barn som fikk navnet Marko og 5 som fikk navnet Marco i Norge.

Varianter av Marko:

Makus, Marc, Marco, Marcos, Marcus, Marek, Mark, Markas, Markos, Markus, Marlon

Slik uttales Marko

MARR-ko, på norsk

MAR-kå, på spansk og italiensk

MAR-ko, på portugisisk og brasiliansk

Navn i samme sjanger som Marko

Andrius, Angelika, Ariana, Carsten, Christiane, Daria, Denis, Doris, Elen, Ewelina, Fritz, Igor, Imre, Irmelin, Izabela, Jean, Kajsa, Karol, Katja, Krystian, Lara, Maksym, Malvin, Marian, Mario, Mateo, Matthew, Milian, Norah, Ramona, Sabrina, Silvia, Simona, Tatjana, Teresa, Wiggo

Du kjenner Marko fra:

Fotballspillere Marko Arnautović, Marko Grujić, Marko Marin og Marko Marić, skuespiller Marko Iversen Kanic, ishockeyspiller Marko Anttila

Jentevariant(er) av Marko:

Markusine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMarco
Neste artikkelMilo
DEL