Malvin

Malvin

Malvin

Malvin har blitt tatt i bruk mange steder og med mange mulige opphav. Mest aktuell i Norge er den forklaringen om at navnet er sammensatt Mal og vin i Norge, eller at betydningen er øyenbryn.
Av Babyverden 39 Sist oppdatert 10.05.19
Malvin blir forklart på minst fire måter. Det ene kan være mannlig variant av kvinnenavnet Malvina. Kvinnenavnet Malvina ble tatt i bruk i litteratur i England på 1700-tallet (Ossian-sangene av MacPherson) og bygger trolig på gammelt keltisk språk og betyr glatt øyenbryn. Navnet kan også ha blitt til da Malvin ble tatt i bruk Norge på 1800-tallet. Trolig ble det laget av Mal- og -vin som var deler kjent fra andre navn. Mal- fantes blant annet i Malene, som er dansk form av Magdalena. Magdalena ble først brukt i betydningen kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Delen -vin i norske navn betyr oftest venn. Den tredje forklaringen er variant av det engelske Melvin. For Melvin er opphavet usikkert, og det er usikkert om det har felles opphav med Malvin. Enten har Melvin opphav fra Malvina, som ovenfor, eller så har det opphav i et fransk etternavn som betyr lite dyrkbar jord. En fjerde forklaring fra tysk og frisisk (nord i Nederland og nordvest i Tyskland) oppgir to deler som betyr offentlig forsamlig og venn.

Så populært er Malvin:

515 personer har dette navnet.
I 2023 var Malvin på 217. plass i Topp 736 guttenavn 2023.
I 2021 var Malvin på 1619. plass i Alla förnamn pojkar 2021.

Bruk av navnet Malvin i Norge og andre land:

I Norge har Malvin særlig blitt brukt på Vestlandet fra sent på 1800-tallet og i første halvdelen av 1900-tallet. Det er mest sannsynlig sammensetningen av Mal- og -vin som har vært aktuell i denne eldre bruken. Navnet var mest populært like før 1920, mens svingte mye i bruk de neste 20 årene, før det falt klart. På 2000-tallet har navnet økt igjen.

Malvin kom i bruk fra rundt år 2000. Bruken lå under 10 fødte i året fram til og med 2016, med unntak av 13 i 2013. I 2018 var antallet 14 og i 2019 17.

Malvin har omtrent ikke blitt brukt for barn i Sverige og USA i 2017 og 2018, og ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med.

Derfor fungerer Malvin godt nå:

Malvin kan bli litt brukt på grunn av tradisjon fra første delen av 1900-tallet, men foreldre kan også ha blitt inspirert gjennom medieomtale fra andre land, helst om voksne personer. Den viktigste grunnen til bruken nå kan være lydene i navnet. Malvin har de tydelig stemte konsonantene l, m og n, som mange foreldre liker nå. Dessuten ser vi at navn med -lvin til slutt blir likt av mange foreldre, slik som i Alvin, Elvin og Melvin.

Bruken av Malvin ser ut til å være sakte på vei oppover, blant annet med 14 fødte i 2018. Navnet kan trolig nå 15 til 20 fødte tidlig i 2020-årene.

Varianter av Malvin:

Malwin, Melvin, Melvyn, Melwin

De vanligste navnekombinasjoner med Malvin:

Malvin Johan, Kåre Malvin, Bjarne Malvin, John Malvin, Arne Malvin, Kjell Malvin, Per Malvin, Malvin Kåre, Jan Malvin, Svein Malvin, Harald Malvin, Einar Malvin, Roy Malvin, Ivar Malvin, Ove Malvin, Johannes Malvin, Odd Malvin, Agnar Malvin, Arvid Malvin, Malvin Andreas, Gunnar Malvin, Bjørn Malvin, Olav Malvin, Lars Malvin, Leif Malvin

Andre som liker Malvin liker også:

Melvin, Alvin, Edvin, Mio, Linus, Milian, Abel, Marvin, Emrik, Albert, Iver, Ludvik, Ludvig, Caspian, Teodor, Emil, Amund, Kaspian, Pelle, Aron

Slik uttales Malvin:

MALL-vin

Navn i samme sjanger som Malvin:

Abel, Alvar, Ariana, Bror, Elling, Hjalmar, Ingerid, Ingfrid, Jasmin, Kornelia, Kaare, Lennart, Lin, Loke, Louis, Maddox, Maj, Mantas, Marcel, Marija, Marko, Marlen, Mateo, Matthew, Mattias, Maud, Melina, Mila, Mio, Nikolas, Olve, Rikard, Simone, Solvor, Tara, Torben, Torje, Valborg, Vilje

Jentevariant(er) av Malvin:

Magdalena, Malene, Malvina, Malvine, Malwina, Malwine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn
Topp 736 guttenavn 2023
Topp 507 guttenavn 2022
Topp 681 guttenavn 2021
Topp 691 guttenavn 2020
Alla förnamn pojkar 2021

Kilde(r):Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: