Angelica og varianten Angelika er blitt til på italiensk på 1100-tallet. Det kom til fra det gamle latinske adjektivet angelicus, som betyr lik en engel.

Sist oppdatert: 21. juni 2019

Så populært er Angelika:

463 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Angelika i Norge og andre land:

Angelica, Angelika og den franske varianten Angelique var litt i bruk i Norge på 1800- og 1900-tallet, på en tid da også andre navn fra italiensk og fransk spredde seg i Europa og til Norge.

Angelica kom mer i bruk fra midt i 1990-årene, med et tydelig hopp fra 34 i 2005 til 85 i 2006, to år etter Maud Angelicas fødsel. Årene 2007 og 2008 var de beste årene med 90 fødte. Siden har bruken sunket raskt foreløpig fram til 15 fødte i 2018. Formen Angelika med k har stort sett ligget rundt 10 og lavere siden 1990-årene og foreløpig til 2018. I 2018 var det 3, 2, 1 eller 0 barn som fikk navnet.

Angelika er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men formen Angelica er i topp 1000 i USA og England, og har vært i topp 50 i Italia nylig.

Derfor fungerer Angelika godt nå:

Angelica og Angelika kom sannsynligvis mer i bruk etter inspirasjon fra Maud Angelica (født i 2003), selv om det gikk to år før bruken steg. Dessuten har navnet klanger som passer i tiden, med de tydelig stemte konsonantlydene ng og l. Det er trolig på grunn av lydene at Angelica/Angelika ble mye mer brukt enn blant andre Maud, som er første navnet til Maud Angelica.

Varianter av Angelika:

Angelica, Angelique

Slik uttales Angelika

an-GEE-li-ka er tydelig uttale og vanlig uttale på store deler av Vestlandet

ang-GEE-li-ka er vanlig norsk uttale, unntatt på deler av Vestlandet

Navn i samme sjanger som Angelika

Agnethe, Alicja, Alvhild, Anastasia, Connie, Eirin, Gabriella, Kajsa, Lauritz, Marcel, Nikolas, Selina, Simona, Simone, Sonia, Søren, Tatjana, Tea, Teresa, Wiktoria, Ågot

Du kjenner Angelika fra:

Friidrettsutøver Angelika Cichocka

Guttevariant(er) av Angelika:

Angelico

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel15 uker: Kan jeg ikke få lov til å bli bedre?
Neste artikkelAngelica
DEL