Angelika

Angelika

Angelika

Formen Angelica er mer enn dobbelt så mye brukt som Angelika i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 852 Sist oppdatert 21.06.19
Angelica og varianten Angelika er blitt til på italiensk på 1100-tallet. Det kom til fra det gamle latinske adjektivet angelicus, som betyr lik en engel.

Så populært er Angelika:

514 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Angelika i Norge og andre land:

Angelica, Angelika og den franske varianten Angelique var litt i bruk i Norge på 1800- og 1900-tallet, på en tid da også andre navn fra italiensk og fransk spredde seg i Europa og til Norge.

Angelica kom mer i bruk fra midt i 1990-årene, med et tydelig hopp fra 34 i 2005 til 85 i 2006, to år etter Maud Angelicas fødsel. Årene 2007 og 2008 var de beste årene med 90 fødte. Siden har bruken sunket raskt foreløpig fram til 15 fødte i 2018. Formen Angelika med k har stort sett ligget rundt 10 og lavere siden 1990-årene og foreløpig til 2018. I 2018 var det 3, 2, 1 eller 0 barn som fikk navnet.

Angelika er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men formen Angelica er i topp 1000 i USA og England, og har vært i topp 50 i Italia nylig.

Derfor fungerer Angelika godt nå:

Angelica og Angelika kom sannsynligvis mer i bruk etter inspirasjon fra Maud Angelica (født i 2003), selv om det gikk to år før bruken steg. Dessuten har navnet klanger som passer i tiden, med de tydelig stemte konsonantlydene ng og l. Det er trolig på grunn av lydene at Angelica/Angelika ble mye mer brukt enn blant andre Maud, som er første navnet til Maud Angelica.

Varianter av Angelika:

Angelica, Angelique

Slik uttales Angelika

an-GEE-li-ka er tydelig uttale og vanlig uttale på store deler av Vestlandet

ang-GEE-li-ka er vanlig norsk uttale, unntatt på deler av Vestlandet

Navn i samme sjanger som Angelika

Agnethe, Alicja, Alisa, Alvhild, Anastasia, Carla, Connie, Conrad, Edin, Eirin, Gabriella, Gullik, Hedwig, Ingelin, Isaac, Kajsa, Kjellfrid, Lauritz, Lavrans, Marcel, Marko, Marlen, Mateo, Mattias, Nikolas, Rafael, Selina, Simona, Simone, Sonia, Søren, Tatjana, Tea, Teresa, Vilje, Wiktoria, Ågot

Du kjenner Angelika fra:

Friidrettsutøver Angelika Cichocka

Guttevariant(er) av Angelika:

Angelico

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: