Scott et et engelsk navn, og det er et etternavn som har blitt tatt i bruk som fornavn i Storbritannia og USA. Betydningen er skotte, som vil si en person fra Skottland.

Sist oppdatert: 30. april 2019

Så populært er Scott:

570 personer har dette navnet.
I 2018 var Scott på 520. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2018.

Bruk av navnet Scott i Norge og andre land:

I tidligere hundreår har Scott vært brukt tilnavn (uformelt navn i tillegg til fornavnet) i Norge. Som offisielt fornavn har det stort sett vært brukt fra rundt 1900, og bruken har økt fra sent på 1900-tallet.

Scott har blitt mer og mer brukt siden 1980-årene. I 1980-årene ble Scott stort sett ble nektet gitt fordi det var likt etternavnet Scott, men godtatt i tilfeller der foreldre hadde kulturell tilknytning til land der navnet var i bruk som fornavn. Navnet ble etter få år godtatt for alle som ønsket det.

De siste 10 årene har mellom 10 og 30 barn i året fått navnet. I 2018 var antallet 20.

Derfor fungerer Scott godt nå:

Bruken av Scott er inspirert fra andre land, og nok helst gjennom mediene.

Fra 2000 til 2018 har det blitt født rundt 20 med navnet Scott i året, med unntak for lavere noen år innimellom. Bruken vil sannsynligvis holde seg på samme nivå videre.

Varianter av Scott:

Scotty

Slik uttales Scott

SKÅTT

Navn i samme sjanger som Scott

Alvin, Antonio, Arian, Cassandra, Claudia, Edmund, Elliot, Ferdinand, Fillip, Hubert, Ian, Kitty, Lilli, Lily, Milan, Patricia, Stephen, Steven, Valentina, Waldemar, Walter

Du kjenner Scott fra:

Tv-personlighet Scott Disick, skuespiller Scott Eastwood, fotballspiller Scott McTominay, «Ant-Man» sitt egentlige navn er Scott Lang

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRuben
Neste artikkelSigve
DEL