Gitte

Gitte

Gitte

Gitte er litt i bruk til barn i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 736 Sist oppdatert 31.05.21
Gitte er opphavlig dansk kortform av Birgitte. Birgitte er en norsk og dansk variant av Birgitta. Birgitta er svensk form av det opphavlig keltiske navnet Brighid. Det betyr den høye.

Så populært er Gitte:

578 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Gitte i Norge og andre land:

Gitte er brukt i Norge siden midt på 1800-tallet. I Danmark var Gitte mye brukt fra 1950- til 1970-tallet, og det var også litt mer brukt i Norge i 1960- og 1970-årene, nok etter inspirasjon fra Danmark.

Den 01.01.2021 var det 576 jenter/kvinner med Gitte som første eller eneste fornavn i Norge, og det var på 523. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen.

Derfor fungerer Gitte godt nå:

Gitte kan bli brukt fordi det har tradisjon, og fordi korte navn har kommet mer i bruk igjen ut over 2000-tallet. Gitte har vært litt brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Gitte:

Bergit, Berit, Berith, Birgit, Birgitta, Birgitte, Bridget, Brigitte, Brit, Brita, Britt, Gitta

Slik uttales Gitte

GITT-e

Navn i samme sjanger som Gitte

Alvin, Anett, Brynhild, Brynjulv, Børre, Catherine, Connie, Dagmar, Elisabet, Eyvind, Fanny, Ferdinand, Halldis, Harriet, Hennie, Ingvald, Ingvill, Julianne, Julius, Katrin, Kitty, Lennart, Liss, Marielle, Oddlaug, Ragnvald, Reidunn, Sigrunn, Sten, Stephen, Susann, Toralf, Ulrikke, Venke, Walter

Du kjenner Gitte fra:

Fotballspiller og manager Gitte Andersen, karateutøver Gitte Brunstad, kunstner Gitte Dæhlin, sanger Gitte Hænning, håndballspiller Gitte Madsen, forfatter Gitte Winter Graugaard

Relaterte lister:

Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: