Lill er kortform av navn som begynner på Lill-, som Lillian, Lilly og det opphavlige kjælenavnet Lillemor. Lill har også opphav i kjæleform av navn som har -li- som del, særlig Elisabeth.

Sist oppdatert: 22. oktober 2019

Så populært er Lill:

2964 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Lill i Norge og andre land:

Lill ble tatt i bruk som offisielt navn fra rundt år 1900, og bruken økte fra rundt 1915. Lill hadde bedre enn 100. plass fra femårs-perioden 1955-1959 til 1970-1974. Det beste var 66.-plassen i 1970-1974. Bruken sank fram til 1995, og navnet har ligget svært lavt siden det og foreløpig fram til 2018.

Lill er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA, men former som Lilly og Lillian er i bruk flere steder.

Derfor fungerer Lill godt nå:

Når Lill blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi det er kort og har den godt stemte konsonanten l to ganger. At det ikke blir mer brukt, kommer trolig helst av at det er knyttet til en generasjoner med foreldre og besteforeldre, og er på den måten for nytt til at mange vil bruke navnet for barn nå.

Varianter av Lill:

Elisabet, Elisabeth, Lilja, Lilje, Lillemor, Lilli, Lillian, Lilly, Lily, Åselill

Slik uttales Lill

LILL

Navn i samme sjanger som Lill

Aase, Adam, Annika, Arnfinn, Arnt, Frøydis, Gerd, Glenn, Haldis, Halvor, Inger, Irma, Johnny, Kitty, Lilly, Lisbeth, Liss, Magnhild, Margaret, Margrethe, Merethe, Mikkel, Oscar, Roald, Rolf, Ruben, Sidsel, Sigmund, Sigrun, Siren, Sissel, Siw, Stina, Sølvi, Torunn, Trine, Unn, Vegar, Vigdis, Vivi, Yngve

Du kjenner Lill fra:

Sangere Lill-Babs og Maj Lillemor «Lill» Lindfors

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMariann
Neste artikkelKarianne
DEL