Sharon

Sharon

Sharon

Sharon er blant annet et naturnavn.
Av Babyverden 289 Sist oppdatert 08.12.22
Sharon er jente- og guttenavn hentet fra stedsnavnet skrevet Sharon i engelske bibler, og tilsvarer Saron i norske bibler. På engelsk er "rose of Sharon" navn på en hibiskus-plante med gule blomster, noe som har inspirert til bruk av Sharon som fornavn. Stednavnet Sharon og Saron betyr flate, og beskriver det flate landskapet som dette er.

Så populært er Sharon:

208 jenter og 9 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Sharon i Norge og andre land:

Sharon har kommet til Norge med innvandring siden midt på 1900-tallet, og har særlig blitt brukt for barn på 1980- og 1990-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 208 jenter/kvinner med Sharon som første eller eneste fornavn, og 7 gutter/menn. Sharon var da på 959. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge. For skrivemåten Saron var det da i Norge 132 kvinner og 9 menn, og 4 med dette som etternavn.

I USA kom Sharon i bruk for begge kjønn på 1700-tallet, men har først og fremst blitt brukt for jenter siden 1900-tallet. I USA har Sharon vært blant de tusen mest brukte jentenavnene fra 1925 til 2016, og har blitt mindre brukt etter det. Det beste var 8. plasser i årene 1944-1946. For gutter var det inne blant tusen på topp fra 1937 til 1949, og noen få år til og med 1967. Det beste for gutter var 625. plass i 1944.

Derfor fungerer Sharon godt nå:

Sharon blir helst brukt med inspirasjon fra utlandet gjennom mediene. Navnet har de mye brukte konsonantene r og n.

Varianter av Sharon:

Saron

Slik uttales Sharon

SCHÆR-øn, på britisk engelsk

SCHER-øn, på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Sharon

Adrianna, Annabelle, Ayla, Belinda, Betty, Catherine, Deborah, Doris, Fredrick, Haris, Hussain, Janet, Jill, Joan, Kathe, Kitty, Liza, Marc, Marvin, Maryan, Melady, Norvald, Omer, Peggy, Remy, Renee, Ronnie, Rudolf, Salman, Savannah, Simona, Stephanie, Steve, Suzanne, Ted, Teresa, Theresa, Villy

Du kjenner Sharon fra:

Skuespillere Sharon Stone, Sharon Horgan, Sharon Fonseca, Sharon Au, Sharon Acker, Sharon Brown og Sharon Tate, tv-personlighet Sharon Osbourne, politiker Sharon Anderson, forfatter Sharon C. Bolton, modell og kroppsbygger Sharon Bruneau, sanger Sharon Bryant

Guttevariant(er) av Sharon:

Saron

Relaterte lister:

Bibelnavn
Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: