Brit er norsk og Britt er svensk form av Birgitta. Både Brit og Britt var mye brukt i Norge på 1900-tallet, mens Brit var formen i tidligere hundreår. Birgitta er svensk form av det opphavlig keltiske navnet Brighid. Det betyr den høye.

Sist oppdatert: 19. august 2019

Så populært er Britt:

7245 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Britt i Norge og andre land:

Britt kom inn fra svensk særlig fra rundt 1930, og økte i popularitet omtrent samtidig med den norske formen Brit. Uttalen for de to navneformene skiller seg for det meste med at Britt har kort i-uttale og Brit har lang i-uttale. Både Brit og Britt var mye brukt i Norge på 1900-tallet. Brit var på 30. plass i tiåret 1940-49, og Britt på 31. plass. Det var beste tiår for begge. Samlet ville de ligget rundt 9.-10. plass.

Både Brit og Britt har vært nesten helt ute av bruk siden rundt 2010. I 2018 var det færre enn fire og kanskje ingen barn som fikk navnet Britt.

I USA var Britt inne i topp 1000 fra 1952 til 1975, og i 1986. Ellers har navnet vært ute av listen der.

Britt er heller ikke å finne på topplister i andre land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark og USA.

Derfor fungerer Britt godt nå:

Når Britt blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi det er et navn brukt tidlig på 1900-tallet, og som er blant navn som blir tatt i bruk for en ny generasjon. Det er er et kort og greit navn å si og skrive.

Varianter av Britt:

Beret, Bergit, Bergitte, Berit, Berith, Berta, Berte, Bertha, Bigga, Biret, Birgit, Birgitta, Birgitte, Birje, Birta, Birte, Birthe, Bridget, Briet, Brigitte, Brit, Brita, Brith, Britta, Gitte, Pirjo

Slik uttales Britt

BRITT

Navn i samme sjanger som Britt

Alf, Anders, Anette, Anniken, Annlaug, Asle, Camilla, Christine, Dan, David, Egil, Eli, Finn, Gro, Herman, Irene, Janne, Jenny, Joachim, Karoline, Katja, Kerstin, Kirsten, Kirsti, Kjersti, Knud, Kristin, Leidulf, Lena, Lene, Lilli, Margret, Marielle, Martinius, Oda, Roy, Ruth, Sigrid, Sindre, Siv

Du kjenner Britt fra:

Skuespillere Britt Robertson og Britt Ekland, dikter Britt Karin Larsen, journalist og kommentator Britt McHenry

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrita
Neste artikkelBushra
DEL