Tirill

Tirill

Tirill

Tirill er et ganske nytt navn – rundt 80 år gammelt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 2344 Sist oppdatert 08.07.19
Navnet Tirill er laget i Norge etter uttrykksmåten "Tirilill Tove" i diktet "Lokkende Toner" av den norske forfatteren Welhaven. Det er laget etter samme utforming som andre navn som slutter på -il/-ill, som for eksempel Toril. Første kjente bruk er Tirill i 1937.

Så populært er Tirill:

285 personer har dette navnet.
I 2022 var Tirill på 436. plass i Topp 504 jentenavn 2022.

Bruk av navnet Tirill i Norge og andre land:

Det er svært få som fikk navnet Tirill og Tiril fram til tidlig på 1980-tallet. Fra rundt 1985 begynte bruken å spre seg, og siden cirka 1990 har navnet økt kraftig i popularitet. Høyeste plassering så langt var 13. plass i 2016, men navneforsker Ivar Utne tror fallet i 2017 sannsynligvis bare var et midlertidig avbrekk og at stigningen vil fortsette de neste årene. I 2018 gikk bruken noe opp, og navnet var på 19. plass fordelt på 212 Tiril og 7 Tirill.

Tiril er nesten bare i bruk i Norge, med svært lite bruk i land som Sverige, Danmark og USA. I våre naboland er det bare et par jenter (eller færre) som får navnet Tiril hvert år.

Derfor fungerer Tirill godt nå:

Det er noen få norske navn som gjør det godt for tiden. Det kan være navn som Astrid, Live og Ingrid. Ifølge navneforsker Utne er det tvilsomt at Tiril/Tirill kan nå Ingrids popularitet.

Det som gjør Tiril/Tirill populært nå er nok at det inneholder mange av de klangfulle lydene som foreldre liker for tiden, og at navnet forbindes med natur – blomsten tiriltunge.

Varianter av Tirill:

Tiril, Tirild

Slik uttales Tirill

T-iii-ril, med trykk på og lang uttale av i-en.

Navn i samme sjanger som Tirill

Aasmund, Aasta, Annar, Borgar, Brynjulf, Eiril, Eliah, Emely, Emilija, Esten, Frid, Gorm, Gudbrand, Halfdan, Hallstein, Hauk, Helmer, Hild, Hildur, Hulda, Ingjerd, Jaran, Lucy, Marielle, Mathilda, Norunn, Oddgeir, Oddleif, Samson, Torgils, Torunn, Vår, Vårin, Wigdis

Du kjenner Tirill fra:

Låtskriver Tirill Mohn

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Topp 504 jentenavn 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: