Eyvind

Eyvind

Eyvind

På jakt etter et nordisk navn til babyen din? Hva med å velge Eyvind? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 301 Sist oppdatert 16.08.21
Eyvind er en variant av Øyvind. Øyvind er et nordisk navn kjent fra middelalderen, da skrivemåten var Eyvindr, men uttalen var som for Øyvindr med øi. Navnet består av to deler. Begge navnene er satt sammen av to deler som betyr lykke eller gave, og vinner (den som vinner). Varianter av navnet var mye brukt fra mellomalderen fram til vår tid.

Så populært er Eyvind:

380 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Eyvind i Norge og andre land:

Formen Eyvnd(r) var brukt i middelalderen, og formen Eivind ble brukt over det meste av landet på 1200- og 1300-tallet. Navnet Eivind holdt seg helst i Telemark og Agder etter det. Ellers var det dialektformer, særlig Even, men også blant annet Øven.

Eyvind kom på nytt mye i bruk fra midten av 1800-tallet. Det var en tid da navn fra middelalderen ble hentet fram. Variantene Øivind og Øyvind ble mer brukt fra tidlig på 1900-tallet. De ble tatt i bruk fordi de bedre viste uttalen i middelalderen. Eyvind kom igjen mer i bruk fra sent på 1900-tallet.

Eyvind har vært litt brukt på 2000-tallet, men Eivind har vært mer brukt.

Den 01.01.2021 var det 385 gutter/menn med Eyvind som første eller eneste fornavn, og det var på 603. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. Ellers var det 8361 Eivind, 13 801 Øyvind og 3499 Øivind.

Derfor fungerer Eyvind godt nå:

Eyvind blir brukt nå fordi det er et navn med gammel norsk tradisjon. Det har bare stemte konsonanter, som mange liker, blant annet den mye brukte n-en. Navnet er ikke utslitt som motenavn, og kan passe for barn nå.

Varianter av Eyvind:

Eivind, Even, Øivin, Øivind, Øven, Øyvin, Øyvind

Slik uttales Eyvind

ÆJ-vinn

EJ-vinn

ÆJ-vind

EJ-vind

Navn i samme sjanger som Eyvind

Ailin, Alvind, Aslaug, Asmund, Beata, Birthe, Brynhild, Dagmar, Eigil, Ewy, Eystein, Gitte, Govind, Gretha, Holger, Håvar, Jahn, Kaare, Kalle, Kjellrun, Magni, Marlena, Møyfrid, Oddvin, Oddvind, Peer, Ragnvald, Sigfrid, Siw, Solrun, Solvår, Stephan, Thorstein, Torhild, Åslaug

Du kjenner Eyvind fra:

Musiker Eyvind Solås, kokk og programleder Eyvind Hellstrøm, komponist Eyvind Alnæs, rallyfører Eyvind Brynildsen, kunstner Eyvind Earle, forfatter Eyvind Johnson, journalist og dramatiker Eyvind Mehle, jazzmusiker Eyvind Wahlen

Jentevariant(er) av Eyvind:

Eivinda, Eivine

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn med vakker betydning
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: