Toralf

Toralf

Toralf

Nå som det er over 100 år siden sist Toralv var en del brukt kan det passer fint å hente fram navnet igjen. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 936 Sist oppdatert 30.12.20
Toralf er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor, og av alv som var overnaturlig vesen i gammel overtro. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. I middelalderen ble navnet skrevet Toralf, men f-en ble da uttalt som v.

Så populært er Toralf:

471 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Toralf i Norge og andre land:

Toralf har vært mye brukt fra middelalderen og fram til rundt 1940. Bruken økte mye fra 1890-tallet fordi nordiske navn fra middelalderen da ble hentet fram og godt likt. Beste plassering i nyere tid var 111. plass for 5-årsperioden 1910-1914. Skrivemåten Toralv har blitt mye mindre brukt enn Toralf.

Toralf har vært litt brukt på 2000-tallet, rundt 5 noen av årene.

Den 01.01.2020 var det 535 gutter/menn med Toralf som første eller eneste fornavn, og det var da på 492. plass for navn på menn i Norge. Da var det 133 Toralv, 179 Thoralf og 6 Thoralv.

Derfor fungerer Toralf godt nå:

Toralf blir brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Det var blant navn brukt rundt 1900 og tidlig på 1900-tallet, og flere navn brukt på den tiden blir igjen tatt i brukt ut over 2000-tallet. Andre eksempler på slike navn er Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar.

Varianter av Toralf:

Thoralf, Thoralv, Toralv

Slik uttales Toralf

TOOR-alf

Navn i samme sjanger som Toralf

Adriana, Alvin, Brith, Bror, Brynhild, Brynjulv, Carsten, Catharina, Catherine, Dagmar, Ellie, Gitte, Glenn, Gretha, Gunnvor, Halfdan, Halldis, Håvar, Inger-Johanne, Ingjerd, Jahn, Janicke, Lilli, Olve, Pauline, Reidunn, Rikard, Rolv, Silja, Sveinung, Synøve, Tollef, Torgunn, Waldemar

Du kjenner Toralf fra:

Skihopper Toralf Engan, trekkspill-maestro Toralf Tollefsen

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: