Toralf er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor, og av alv som var overnaturlig vesen i gammel overtro. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. I middelalderen ble navnet skrevet Toralf, men f-en ble da uttalt som v.

Sist oppdatert: 30. desember 2020

Så populært er Toralf:

520 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Toralf i Norge og andre land:

Toralf har vært mye brukt fra middelalderen og fram til rundt 1940. Bruken økte mye fra 1890-tallet fordi nordiske navn fra middelalderen da ble hentet fram og godt likt. Beste plassering i nyere tid var 111. plass for 5-årsperioden 1910-1914. Skrivemåten Toralv har blitt mye mindre brukt enn Toralf.

Toralf har vært litt brukt på 2000-tallet, rundt 5 noen av årene.

Den 01.01.2020 var det 535 gutter/menn med Toralf som første eller eneste fornavn, og det var da på 492. plass for navn på menn i Norge. Da var det 133 Toralv, 179 Thoralf og 6 Thoralv.

Derfor fungerer Toralf godt nå:

Toralf blir brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Det var blant navn brukt rundt 1900 og tidlig på 1900-tallet, og flere navn brukt på den tiden blir igjen tatt i brukt ut over 2000-tallet. Andre eksempler på slike navn er Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar.

Varianter av Toralf:

Thoralv, Toralv

Slik uttales Toralf

TOOR-alf

Navn i samme sjanger som Toralf

Adriana, Alvin, Brith, Bror, Brynhild, Brynjulv, Carsten, Catharina, Catherine, Dagmar, Ellie, Gitte, Glenn, Gretha, Gunnvor, Halfdan, Halldis, Håvar, Inger-Johanne, Ingjerd, Jahn, Janicke, Lilli, Olve, Pauline, Reidunn, Rikard, Rolv, Silja, Sveinung, Synøve, Tollef, Torgunn, Waldemar

Du kjenner Toralf fra:

Skihopper Toralf Engan, trekkspill-maestro Toralf Tollefsen

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrynjulv
Neste artikkelToralv
DEL