Mitt tredje barn kalte vi for "bonus babyen" før hun ble født, fordi storesøstra var prøverørsbarn og vi trodde at vi bare skulle få henne. Men lille Maria ville det anderledes. Hun ville til verden, og ble laget på et forunderlig men naturlig vis.

Sist oppdatert: 20. oktober 2005

Vel lykken var stor da graviditeten ble oppdaget, men svangerskapet ble ikke like bra. Bekkenløsning fra 3. måned, og svangerskapsforgiftning den siste måneden. Var innlagt en måned før de endelig satte igang fødselen.

De tok vannet klokken 13:45 fredag 19. september 03. Da ble de små riene jeg da hadde hatt i ett døgn umiddelbart sterkere. Mannen min skulle en tur innom jobben sin og spurte meg om det var greit, noe jeg syntes var helt ok. Dette kom nok til å ta tid. Jordmor var litt mer tvilende, og sa at siden jeg var 3. gangsfødende kunne det gå veldig fort. Men jeg sa bare dra du…

Da han kom tilbake 1 time senere var det full rulle på fødestua. Jeg hadde voldsomme rier og kroppen ville rives i filler. Jeg skulle ha epidural pga svangerskapsforgiftningen, men det hadde gått denne jordmora hus forbi. Og da jeg skrek etter epidural og anestesilegen endelig åpenbarte seg i døra, var det bare for å konstatere at det var for seint. Jeg gråt og ba om annen bedøvelse, trodde ikke jeg ville overleve.

De satte saltvannsspøyter nederst i magen, og det mente de hjalp meg litt… vet ikke helt om jeg er enig. Men så ENDELIG, ville jeg presse! Det er vidunderlig å endelig få lov til å bruke seg litt, ta i. Uvirkelig, men spesiell og god opplevelse.

Så etter noen kraftige press kunne de endelig legge lille Maria på mammas mage, klokken var da 16.12! Herremin hvor deilig, og for en lykke. Stillheten i rommet, bare pludringen fra ei stolt mamma og en ikke mindre stolt pappa: Se som hun ligner storesøstra, se sååå nydelig hun er!

Ååå det er fantastisk… skulle gjerne født flere ganger men blir frarådet det av legene. Men lykke til alle dere gravide, det er en opplevelse uten sidestykke… Det beste i livet uten tvil!

Velkommen til verden lille Maria vår!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvilke matvarer bør gravide unngå?
Neste artikkelSiri uke 16
DEL