FødselshistorierVaginal fødselFødte uten smertelindring denne gangen også

Fødte uten smertelindring denne gangen også

Illustrasjonsfoto: iStock
Fødselshistorie: Leserinnsendt 6338 Sist oppdatert 22.10.19
Historien om da Sander ble født, 24. juni 2019.

06.07.19 – Våknet rundt 02, hvor det kom friskt blod med kolagert blod.  

07.06.19 – Ingen tegn til mer blod, men mye kynnere og litt mensen smerter. 

08.08.19 – Våknet og gikk ned på toalettet, drypte nedover beinet mitt rosa/gul/brun utflod. Mensen smerter og hyppige kynnere.  

22.06.19 – Store termin dagen! Våknet og gikk på toaletter hvor det kom slim og blod rundt kl 08:00

23.06.19 – Begynnende rier kl 17-18? 

Hadde gått å lagt meg for natten for og prøve å få meg søvn tilfelle det skulle bygge seg opp vondere smerter. 

Lå våken og kjente etter smertene om de var regelmessige, hvor vonde de var osv og om jeg trodde det var er tegn på at fødselen var i gang. Rundt klokka 2 holdt jeg på å sovne men brå våknet til at det gjorde vondere. 

En ting jeg stusset på var hvorfor jeg ikke kjenner noe i korsryggen siden jeg kjente det der med første barnet, med andre ord smertene satt kun i nedre del av magen. 

Jeg gikk ned på toalettet hvor det kom friskt blod. Gikk opp å la meg og snakket til Tom om at jeg hadde blødd og smertene ikke ga seg. 

Han bare la seg til å sove igjen, så måtte snakke til han på nytt før han våknet. 

Ringe til sykehuset eller ikke?

Vi ble sittende oppe hvor vi snakka om vi burde ringe inn til sykehuset eller ikke, jeg var jo veldig redd for å ringe inn og ble bedt om å komme til undersøkelse hvor vi da kunne bli sendt hjem igjen pga. ingen fremgang. 

Vi tok en telefon til fødeavdelingen klokka 03:27 hvor jeg forklarte smertene mine og fikk da beskjed om at jeg kunne komme inn når jeg ville. Klokka 04:32 ringte jeg på nytt å ga beskjed om at vi var på vei innover.  

Undersøkt på sykehuset

Kl 05 var vi fremme på sykehuset hvor vi ble møtt av ei kjempe ålreit jordmor som tok oss med til undersøkelses rommet hvor de sjekket åpning, der ble det konstantert åpning på 5-6 cm men jeg var veldig tøyelig. Jordmor sier jeg har gjort en kjempegod jobb å jeg ble veldig lettet over at vi ikke måtte reise hjem igjen da jeg var redd vi kom til å bli sendt hjem siden jeg ikke trodde jeg var i fødsel.  

Vi kom inn på fødestua kl 05:45 hvor hun setter på CTG måling mens jeg sto ved prekestolen og vaiet på hoftene og pustet meg godt gjennom riene. 

Rundt kl 06:00 ringer jeg for å oppdatere moren min om at vi har kommet inn på fødestua. Etter jeg hadde ringt kom en annen jordmor innom rommet for å spørre om de trengte en jordmor 2 enda, hun fikk beskjed om at de ikke trengte det enda.

Pressetrang

Hun gikk ut av rommet, og med én gang hun hadde kommet seg ut døren begynte pressetrangen å melde seg. Så jordmor 1 løpte etter jordmor 2 for å si fra at hun måtte komme tilbake. 

Jeg som sto ved prekestolen fikk beskjed om å legge meg ned på senga, jeg hadde fremdeles på meg min egen kjole da jeg ikke rakk å få skiftet klær. 

Sander blir født

Kl 06:09 gikk vannet, og klokka 06:17 kom verdens fineste gutt med sine 4545 g, 57 cm lange kropp og 36 cm rundt hodet. 

Vi fikk helt sjokk over hvor raskt fødselen gikk og hvor stor han var. 

Les flere fødselshistorier

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: