FødselshistorierVaginal fødselTo timer i aktiv fødsel – en drømmefødsel

To timer i aktiv fødsel – en drømmefødsel

Foto: privat
Fødselshistorie: Leserinnsendt 15555 Sist oppdatert 15.05.19
Et par måneder før termin drømte jeg at jeg kom til å føde 11 dager før termin. Så jeg skrev det opp i kalenderen.

12 dager før termin, ingen spesielle tegn. Fikk litt ekstra energi og støvsuget og vasket litt hjemme. Fikk en del kynnere, men ikke noe vondt. En del stikninger akkurat som strekk ned på innsiden av lårene.

11 dager før termin
Våknet, sto opp og gikk på do. Da jeg tørket meg, så jeg blodslim på papiret. Ringte føden, fordi det var ferskt blod! Hun sa det mest sannsynlig var slimproppen, som jeg regnet med.

Hadde foreldresamtale i barnehagen, så tok med frokost og kjørte dit. Spiste med avdelingen til storebror mens jeg ventet på foreldresamtalen. Jeg tok med meg storebror hjem etter samtalen, da var klokka cirka 10:30.

Da jeg kom hjem, la jeg meg på sofaen og kjente at kynnerne endret litt karakter. Det var  ikke vondt, men litt mer ubehagelig – så jeg tok tiden. Da var de cirka 1 minutt lange og med mellomrom på rundt 6-7 minutter. Jeg sjekket det i en time, før jeg ringte føden 12:37.

Inn på føden
Siden jeg hadde 6 centimeter åpning med storebror da jeg kom inn på sykehuset uten regelmessige rier, sa føden at jeg skulle ta turen opp ganske fort. (Har 20 minutter reisevei). Jeg ringte samboer og sa han kunne komme hjemover etter hvert, men han sa han skulle komme med én gang. Vi ringte så svigermor for å få levert storebror. Så gikk jeg i dusjen, og pakket resten. Da roet kynnerne seg med én gang, og jeg kjente litt panikk for at svigermor hadde reist hjem fra jobb.

Så kjørte vi og leverte storebror, og tok turen videre opp på føden. Vi var der cirka klokken 14. Hun begynte registrering, og da var kynnerne bare svake. Hadde hatt 2 vonde siden jeg ringte føden.

Jordmor trodde det ville gå fort
Heldigvis gikk det ikke mer enn 2-3 minutter før det ble rier. Og hun sjekket åpning –  det var 3-4 centimeter og veldig modent. Det lå en vannblemme mellom, så lillebror lå fortsatt høyt oppe. Men hun var sikker på at det kom til å gå fort og bare lo da jeg sa mamma hadde 1 1/2 time kjøring og skulle være med. Hun ba meg ringe henne med én gang.

Så fikk vi fødestue og hun gjorde klart alt de trengte etter fødsel.

Det var vaktbytte klokken 1515/1530, og vi fikk ny jordmor. (Hadde fått vonde rier nå. Syntes det var lenge mellom hver, men samboer sa det kanskje var 3 minutter.) Den nye jordmoren ville ikke sjekke meg før mamma hadde kommet, for hun trodde det kunne sette fortgang i det.

Nå kommer han!
Mamma kom, spiste litt og så sjekket jordmor meg. Det var samme greia som sist. 3-4 centimeter og en veldig spent vannblære mellom åpning og baby. Kunne tøye til 7-8 centimeter. Hun sa at når vannet gikk, da kom det til å gå fort. Så gikk hun ut av rommet, og like etterpå gikk vannet.  Så da var det bare å ringe på henne igjen.

Jordmoren kom tilbake. Jeg fikk på meg en sånn megableie, og hadde kanskje 2-3 rier der jeg kjente vannet sildra. Hun gikk til vasken og fikset noe, men da kjente jeg at nå, nå kommer baby! Så jeg ropte «Han kommer nååå!» Hun kom løpende og da sto hode alt i åpningen. Et par trykk til og en del heftig pusting av lystgass –  så var han ute.

Drømmefødsel
Det var rett og slett en drømmefødsel, og en veldig effektiv en. Jeg ringte føden uten smerter klokken 12:37, var på føden rundt klokken 14, og babyen var ute klokken 17:37. I papirene står det styrtfødsel, med aktiv fødsel i 2 timer.

Les flere fødselshistorier her

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: