FødselshistorierVaginal fødselRask fødsel med nummer to

Rask fødsel med nummer to

Den flotte jenta vår, noen timer etter fødselen. Foto: privat
Fødselshistorie:  Leserinnsendt 13010 Sist oppdatert 31.05.18
Da vannet gikk fikk vi hastverk med å komme oss til sykehuset. Og heldigvis var eldstemann på overnatting hos besteforeldrene.

Natt til 30. november 2017 våknet jeg ryggsmerter og fikk ikke til å sove i sengen. Skjønte ikke at det var starten på fødselen. Gikk ut i stuen og så på tv, og sovnet til slutt på sofaen noen timer. Ryggsmertene gikk over, og jeg kjente dem ikke på en stund.

Heldigvis var eldstemann hos overnatting hos sine besteforeldre. Min mann var også hjemme på grunn av at han var sykemeldt på ankelbrudd men på bedringens vei.

Min mann skulle ut og gjøre et ærend, og skulle komme tilbake etter noen timer.

Jeg drev og ryddet og ordnet litt her hjemme mens mannen var borte, og gikk flere ganger på do og hadde magesmerter. Jeg måtte ta flere pauser underveis.

Vannet gikk
Vannet gikk rundt kl 13.30, og da ringte jeg min mann og ba ham komme og hente meg fortest mulig – og vi måtte komme oss på sykehuset fortest mulig.

Riene kom veldig fort akkurat som med førstemann. Jeg tok tiden, og det alt minst 2-5 min mellom hver rie frem til min mann kom hjem.

Da min mann kom hjem, ringte vi til sykehuset og de ba oss komme med én gang. Jeg har veldig høy smerteterskel, og derfor kontaktet vi ikke sykehuset tidligere.

Redd jeg skulle føde i bilen
På vei til sykehuset var min mann redd for at jeg skulle føde i bilen, heldigvis var det ikke mye biler på vei til sykehuset og det gikk raskt.


Vi fikk parkering rett utenfor inngangen, og riene var veldig intense og vonde. Jeg kom meg til inngangen, og min mann måtte hente en rullestol i resepsjonen for at jeg skulle klare å komme meg opp til ABC.


Fikk badekar
Da jeg kom til ABC og jeg hadde smerter, så vi gikk sakte men sikkert til føderommet vårt. De fylte badekaret for oss, siden jeg ønsket å føde i det. Og da det var fylt opp, gikk jeg oppi med én gang.


Jeg var heldig med at min jordmor gjennom svangerskapet var på jobb da jeg kom inn, og hun var til stede under hele fødselen. Da jeg kom oppi badekaret ble smertene ble mindre, og jeg fikk slappet av. Jeg kom oppi badekaret rundt kl.15.15-15.30, tror jeg, og var der ca 30-45 min, og vi måtte ha andre måter å få fremgang på slik at babyen skulle komme lengre ned.To pressrier
Det endte med at jeg prøvde en annen stilling utenfor badekaret, men det var ikke behagelig for meg. Så prøvde å henge over knærne på min mann i 3 rier for å få henne ned, og det hjalp. Da ble lagt i sengen, og etter 2 pressrier så var hun ute – kl. 16.35.


En perfekt jente ble lagt på brystet mitt og lå der i 2-3 timer. Etter det ble hun veid og målt, og da ble vi flyttet over til hotellet. Hun veide 3500 gram, var 50 cm og kom til verden kl. 16.35. Hun ble født 30 november 2017.


Dette var helt annen fødselsopplevelse. Og selv om det gikk fort, som med førstemann, ble vi godt ivaretatt på fødeavdelingen ABC og hotellet.


Vi ble på sykehuset i 2 dager og vi dro hjem alle fire.


Hun er nå straks 6 måneder og storebror på 4 år er glad og stolt. Han passer på henne hele tiden.

Les flere fødselshistorier her.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: