Kathrine

Kathrine

Kathrine

Katrine er noe mer brukt enn Kathrine. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 821 Sist oppdatert 05.07.19
Kathrine er en variant av Katarina. Katarina er et gammelt gresk navn som betyr ren med meningen seksuelt uberørt. Kathrine, og mange varianter på mange språk, er mye brukt i mange land. Grunnen er at det var navn på en kjent helgen som het Katarina.

Så populært er Kathrine:

3108 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Kathrine i Norge og andre land:

Katrine og nære stavevarianter varianter var noe brukt på 1700- og 1800-tallet, men det er uklart om mange av dem som ble ført med navnet i protokoller, ble kalt Katrine eller den folkelige formen Kari til daglig.

I andre halvdelen av 1900-tallet var Cathrine, og de mindre brukte variantene Katrine og Kathrine populære. Når en teller skrivemåtene samlet, var de blant ti på topp fra 1976 til 1993. En 2. plass i 1986 var det beste. I 1960-årene var formen Cathrine mest brukt, men former med K ble mer brukt fra 1970-tallet.

I 2018 var det 5 barn som fikk navnet Katrine og færre enn 4 og kanskje ingen som fikk navnet Kathrine.

På engelsk er det Katherine og Catherine som er i bruk.

I 2017 var Katherine på 369. plass i England og Wales. Catherine var på 313. plass.

I USA var Kathrine i topp 1000 fra 1900 til 1995, men har vært ute siden. Varianten Katherine var på 112. plass i 2018, og Catherine på 204. plass.

Derfor fungerer Kathrine godt nå:

Når Kathrine fortsatt er litt i bruk ut over 2000-tallet, kommer det sannsynligvis av at navnet har tradisjon, og dessuten har lyder som foreldre liker. Endingen -ine har vært populær siden sent på 1900-tallet og er det fortsatt.

Kathrine og varianter har vært lite brukt etter 2010.

Varianter av Kathrine:

Carine, Catalina, Caterina, Caterine, Catharina, Catharine, Catherine, Cathinka, Cathrine, Catrine, Chatrine, Kaia, Kaja, Kajsa, Karen, Kari, Karin, Karina, Karna, Katarina, Katarine, Katarzyna, Kate, Katerina, Katerine, Kateryna, Katharina, Katharine, Kathe, Katherine, Kathinka, Katinka, Katrina, Katrine, Kaya, Thrine, Trine

Slik uttales Kathrine

ka-TRII-ne

Navn i samme sjanger som Kathrine

Aina, Amanda, Anja, Arnt, Aslaug, Astri, Audun, Birgit, Bård, Fred, Gabriel, Glenn, Gøran, Jacob, Jesper, Karina, Leon, Liam, Miriam, Nicoline, Oscar, Patrick, Rigmor, Ruben, Runar, Sigbjørn, Sofia, Solfrid, Steffen, Ståle, Sven, Sølvi, Tomas, Torgeir, Truls, Trym, Vetle, Ørjan

Du kjenner Kathrine fra:

Modell Kathrine Sørland, skuespillere Kathrine Narducc, Kathrine Fagerland og Kathrine Thorborg Johansen, langrennsløper Kathrine Harsem

Guttevariant(er) av Kathrine:

Cathinco, Karenius, Karenus, Karinius, Karinus, Katinko

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Underdogs navn som brukes lite nå
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: