Carine

Carine

Carine

Skrivemåten Carine er mindre brukt enn Karine. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 296 Sist oppdatert 15.04.21
Carine, og Karine, kommer fra navnet Katarina. Katarina er et gammelt gresk navn som betyr ren med meningen seksuelt uberørt. Katrine, og mange varianter på mange språk, er mye brukt i mange land. Grunnen er at det var navn på en kjent helgen som het Katarina.

Så populært er Carine:

269 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Carine i Norge og andre land:

Carine, og varianten Karine, har vært mye brukt i Norge i flere hundre år. Det var rundt 630 med de to skrivevariantene i 1801, 3600 i 1865 og 2700 i 1910. Selv om skrivemåtene oftest har vært med -e sist, har uttalen sannsynligvis likevel ofte vært med -a sist, som Karina, fram til tidlig på 1900-tallet. Ut over 1900-tallet ble former med -a sist de vanligste i skrift.

Den 01.01.2021 var det 268 jenter/kvinner med Carine som første eller eneste fornavn, 913 Karine, 2543 Carina og 3034 Karina. Carine var samtidig på 845. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen.

Derfor fungerer Carine godt nå:

Carine, og Karine, kan bli brukt fordi det er et navn med tradisjon. Den tydelig stemte konsonanten n er blant lyder som mange foreldre liker. Dessuten passer endingen -ine med navneformer som mange foreldre har likt på slutten av 1900-tallet og liker fortsatt.

Carine har vært litt brukt til barn på 2000-tallet, men Karine har vært mer brukt, og både Carina og Karina mer enn dem igjen.

Varianter av Carine:

Carina, Cathrine, Ekaterina, Jekaterina, Kaia, Kaisa, Kaja, Kajsa, Karen, Kari, Karin, Karina, Karine, Katarina, Katarzyna, Kathrine, Katrin, Katrine, Kaya

Slik uttales Carine

ka-RII-ne

Navn i samme sjanger som Carine

Adelaine, Arielle, Armin, Askild, Audny, Audrius, Bertil, Brigt, Bruno, Cecilia, Conny, Dora, Eiril, Enok, Evert, Gudbrand, Halfdan, Hallfrid, Jofrid, Kristofer, Latifa, Leidulf, Liana, Livia, Noralf, Oddfrid, Oddleif, Ragnfrid, Ralf, Samson, Svanhild, Thom, Vibecke, Wera, Wibecke, Zofia, Øyvor

Du kjenner Carine fra:

Redaktør, modell og forfatter Carine Roitfeld, karakteren Carine McCandless i filmen «Into the Wild» av Sean Penn, skuespillere Carine Jansen og Carine McCandless

Guttevariant(er) av Carine:

Cathinco, Karenius, Karenus, Karinius, Karinus, Katinko

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: