Katrina

Katrina

Katrina

Navnet Katrina var lenge populært i USA. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 306 Sist oppdatert 24.01.22
Katrina er en variant av Katarina. Katarina er et gammelt gresk navn som betyr ren med meningen seksuelt uberørt. Katrine, og mange varianter på mange språk, er mye brukt i mange land. Grunnen er at det var navn på en kjent helgen som het Katarina.

Så populært er Katrina:

237 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Katrina i Norge og andre land:

Katrina har gammel tradisjon både i Norge og mange land, mest i Europa. I Norge har Katrina vært brukt i flere hundre år, mest som muntlig form. Slår vi sammen skrivemåtene Katrina og Kathrina, var det i 1801-folketellingen ført inn rundt 100, rundt 230 i 1865 og rundt 380 i 1910. Hele veien var Katrina i stort flertall.

Ofte har kvinner som ble kalt Katrina til daglig, vært skrevet inn som Katrine eller Katarina i kirkebøker og folketellinger. Og Katrina kan være brukt særlig for Kari. Tallene ovenfor viser trolig omtrent bruken av Katrina. Bruken av navnet gikk ned tidlig på 1900-tallet, og økte igjen sent i hundreåret.

En stor del av dem som heter Katrina i Norge i dag, har innvandret fra mange ulike land.

Den 01.01.2021 var det 217 jenter/kvinner med Katrina som første eller eneste fornavn. Det var på 947. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

I USA var Katrina i topp 1000 for jenter fra 1945 til 2012, med plasseringer like innenfor topp 100 rundt 1980 som beste plasseringer.

Derfor fungerer Katrina godt nå:

Katrina kan bli brukt fordi det har tradisjon. Jentenavn som ender på -ina og -ine har vært godt likt siden sent på 1900-tallet, for eksempel Kristina og Tina.

Varianter av Katrina:

Catalina, Caterina, Catherine, Cathrina, Cathrine, Kaia, Kaja, Kajsa, Karen, Kari, Karin, Karina, Katarina, Kate, Katherina, Katherine, Kathrina, Kathrine, Katinka, Katrine, Kaya, Kotryna, Rina, Rine

Slik uttales Katrina

ka-TRII-na

Navn i samme sjanger som Katrina

Aleksandr, Aren, Beatrix, Berta, Betina, Bjørge, Børge, Carlos, Cecil, Eliana, Elma, Ema, Emely, Emilija, Hala, Hiba, Huda, Jamila, Kamile, Kelly, Krister, Larisa, Leikny, Livia, Malika, Rainer, Rana, Sammy, Sanja, Selam, Sheila, Shirin, Sine, Teresa, Tilla, Vaida, Vårinn, Zofia, Øyvin

Du kjenner Katrina fra:

Skuespillere Katrina Kaif, Katrina Bowden, Katrina Begin, Kat Cunning (Katrina Cunningham), Katrina Campins og Katrina Law, modell Katrina Dimaranan, sanger og låtskriver Katrina Elam, rockegruppen Katrina And The Waves, orkanen Katrina

Guttevariant(er) av Katrina:

Cathinco, Karenius, Karenus, Karinius, Karinus, Katinko

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: