Sigbjørn er et gammel nordisk navn som er kjent i Norge fra 1300-tallet, men brukt i Sverige før det. Delen Sig- betyr seier og -bjørn er bjørn.

Sist oppdatert: 24. september 2019

Så populært er Sigbjørn:

1888 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Sigbjørn i Norge og andre land:

Navnet var noe brukt i Agder-fylkene og i Rogaland fra 1600- til 1800-tallet. Navnet ble brukt over hele landet særlig fra 1920-årene og fram til rundt år 2000. Dette var en tid da navn fra den nordiske middelalderen ble mye brukt, særlig fram til litt etter midten av århundret. Sigbjørn var mest brukt rundt 1950. Det var på 125. plass i 5-årsperioden 1945-1949 og på 127. plass i perioden etter.

I 2018 var det 5 barn som fikk navnet Sigbjørn i Norge.

Sigbjørn er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Sigbjørn godt nå:

Sigbjørn blir brukt på 2000-tallet fordi noen foreldre liker gamle nordiske navn eller navn med norsk tradisjon. Bruken av navnet varte opp til tusenårsskiftet. Men navnet har vært så lite brukt at det ikke kan regnes som et motenavn. Da kan det brukes videre når som helst.

Slik uttales Sigbjørn

SIGG-bjørn, der rn ofte blir uttalt som én lyd, som i barn, på Østlandet, i Trøndelag og i deler av Nordland. Ellers blir de uttalt som to lyder.

Navn i samme sjanger som Sigbjørn

Alicia, Alva, Anja, Aslak, Astri, Borgny, Guri, Helga, Ingar, Jennie, Jon, Jonny, June, Kari, Kathrine, Lotte, Mie, Nicholas, Nicoline, Oddlaug, Oddmund, Roar, Ronny, Runa, Runar, Rune, Sigrun, Sissel, Svein, Sølvi, Terje, Tora, Torfinn, Torgils, Vemund, Veslemøy, Viljar, Ylva, Åsmund

Du kjenner Sigbjørn fra:

Forfattere Sigbjørn Obstfelder og Sigbjørn Mostue, politikere Sigbjørn Johnsen og Geir Sigbjørn Toskedal, fotballspiller Sigbjørn Slinning

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTruls
Neste artikkelRunar
DEL