Ine er kortform av mange navn som ender på -ine, slike som blant annet Jensine, Hansine, Karine, Wilhelmine, Karoline, Nikoline, Kristine og Regine. Endingen betyr at det er en kvinne/jente. Se ellers omtaler av de fulle navnene andre steder.

Sist oppdatert: 12. april 2019

Så populært er Ine:

2222 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Ine på 166. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Ine i Norge og andre land:

Ine kan ha blitt brukt som kjælenavn fra da lange navn som endte på -ine begynte å spre seg på 1700-tallet. Ine var litt brukt som offisielt navn i Rogaland på 1800-tallet. For hele landet kom det i bruk fra tidlig på 1960-tallet, og nådde sitt høyeste i 2001 med 95 fødte. Siden sank bruken til litt ut på 2000-tallet, da det økte litt igjen.

De siste 10 årene har bruken av navnet Ine svingt litt, og mellom 20 og 50 barn har hvert år fått navnet. I 2018 var antallet 29.

Ine var ikke å finne på topplister i Sverige, Danmark eller Polen i 2018, og ikke i topplistene i England og Wales og USA i 2017.

Derfor fungerer Ine godt nå:

Bruken er nok helst inspirert av gammel tradisjon som kjælenavn. I andre halvdelen og særlig sent på 1900-tallet ble en del gamle kortformer populære som navn, slike som Tine, Tina, Lene, Line, Kine, Sine og Vilde.

Dessuten har Ine god klang med to vokaler og bare én konsonant, som er er den tydelig stemte N-en.

Bruken har stort sett ligget mellom 30 og 40 i året siden 2010, og det er godt mulig det blir liggende der til tidlig i 2020-årene. Navnet ser heller ut til å være på vei ned enn opp.

Varianter av Ine:

Carolina, Caroline, Carrie, Hansine, Ina, Jensine, Karine, Karola, Karolina, Karoline, Kristine, Mina, Nicoline, Nikoline, Nilsine, Regine, Wilhelmine

Slik uttales Ine

II-ne, med trykk på i-en

Navn i samme sjanger som Ine

Ada, Alfred, Alma, Amund, Anniken, Brage, Edvard, Eskil, Josefine, Kent, Ketil, Klara, Leo, Live, Maiken, Martha, Max, Mie, Mille, Niklas, Olaf, Olga, Philip, Rikke, Roald, Ronja, Samuel, Sivert, Siw, Stella, Theo, Tine, Tormod, Ulf, Vera, Victor, Willy, Yngve, Åsmund

Du kjenner Ine fra:

Skuespillere Ine Marie Wilmann og Ine F. Jansen, politiker Ine Marie Eriksen Søreide, vokalist Ine Hoem

Guttevariant(er) av Ine:

Hans, Jens, Karl, Kristen, Kristian, Nikolai, Nikolaus, Nils, Regius, Wilhelm

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHana
Neste artikkelInga
DEL