Karine

Karine

Karine

Karine ble særlig brukt på slutten av 1800-tallet, og noe mer igjen fra 1960-tallet av. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1733 Sist oppdatert 29.08.19
Karine, og den nære varianten Karina, er en varianter av Katarina. Katarina er et gammelt gresk navn som betyr ren med meningen seksuelt uberørt. Katrine, og mange varianter på mange språk, er mye brukt i mange land. Grunnen er at det var navn på en kjent helgen som het Katarina.

Så populært er Karine:

920 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Karine i Norge og andre land:

Karine, og varianten Carine, har vært mye brukt i Norge i flere hundre år. Det var rundt 630 med de to skrivevariantene i 1801, 3600 i 1865 og 2700 i 1910. Karine har vært det klart vanligste hele veien. I kildene kan skrivemåtene Karine og Carine ofte ha blitt brukt for kvinner som het Karina til daglig, slik at Karine har vært mindre vanlig enn tallene viser i tellingene fram til 1910. Etter 1900 har Karine særlig blitt brukt i andre halvdelen av 1900-tallet. I denne siste topp-perioden ble Karina brukt omtrent tre ganger så mye som varianten Karine.

I 2018 fikk 5 barn navnet Karine. I tillegg fikk 11 barn navnet Karina.

Karine er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men Karina finnes på topplister i Polen, England og USA.

Derfor fungerer Karine godt nå:

Karine blir brukt på 2000-tallet fordi det er et navn med tradisjon. Den tydelig stemte konsonanten n er blant lyder som mange foreldre liker. Dessuten passer endingen -ine med navneformer som mange foreldre har likt på slutten av 1900-tallet og liker fortsatt.

Varianter av Karine:

Carina, Carine, Catalina, Caterina, Caterine, Catharina, Catharine, Catherine, Cathinka, Catrine, Chatrine, Ine, Inea, Karen, Kari, Karin, Karina, Karna, Katarina, Katarine, Katarzyna, Kate, Katerina, Katerine, Kateryna, Katharina, Katharine, Kathe, Katherine, Kathinka, Katinka, Katrin, Katrine

Slik uttales Karine

ka-RII-ne

Navn i samme sjanger som Karine

Aadne, Alex, Allan, Ann-Kristin, Ava, Barbara, Bo, Ebba, Edgar, Eline, Elisa, Embla, Kjerstin, Kristen, Kristi, Lovise, Luna, Mai-Britt, Maia, Mali, Marikken, Marina, Marita, Martinius, Martinus, Matthias, Mattis, Norvald, Paal, Patrik, Pauline, Remi, Rikard, Sakarias, Una, Wilhelm

Du kjenner Karine fra:

Tegneserietegner Karine Haaland

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: