Sivert er tysk form av det eldre tyske Sigvard. Det er satt sammen av to deler som betyr seier og beskytter/vakt, det samme som for Sigurd, med opphav i nordiske språk.

Sist oppdatert: 25. mars 2019

Så populært er Sivert:

2893 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Sivert i Norge og andre land:

Sivert var særlig brukt på 1700- og 1800-tallet. Det ble ofte blandet sammen med Sjur, som er dialektform av det nordiske Sigurd.

Bruken av Sivert sank fra slutten av 1800-tallet, og lå lavt midt på 1900-tallet før det igjen økte mye i bruk på 1990-tallet. Siden rundt år 2000 har bruken falt mye, men med noen hopp opp innimellom. Bruken var halvert fra 2012 til 2018. I 2018 fikk 44 barn navnet, og det manglet 17 på å nå opp på nivået til 100. plassen.

Sivert er lite brukt i andre land. Navnet var ikke å finne i topplistene i Sverige, Danmark, England og Wales eller USA de siste årene. Listene i England og Wales og i USA er topp 1000, mens det er topp 100 i Sverige og topp 50 i Danmark.

Derfor fungerer Sivert godt nå:

Navnet Sivert blir helst brukt fordi det er et gammelt tradisjonsnavn som blir hentet fram. Bruken av Sivert ser ut til å være på vei nedover.

Varianter av Sivert:

Sigurd, Sigurdur, Sigvard, Sigvart, Sjur, Syver, Syvert

Slik uttales Sivert

SII-vert

Navn i samme sjanger som Sivert

Alma, Anniken, Bernt, Bertrand, Didrik, Edel, Elena, Endre, Evelyn, Henrik, Ine, Ivie, Jannicke, Karsten, Konrad, Ludvig, Madelen, Maiken, Mathea, Matilde, Merethe, Nicolai, Rebecca, Rebekka, Rikke, Sigmund, Stefan, Tormod, Ulrik, Vera, Vilma, Willy, Åsmund

Du kjenner Sivert fra:

Musiker Sivert Høyem, fotballspiller Sivert Heltne Nilsen, politiker Sivert Bjørnstad, musikkartist Sivert Moe

Jentevariant(er) av Sivert:

Syverine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNoel
Neste artikkelKonrad
DEL