Inna

Inna

Inna

Inna er et klassisk navn.
Av Babyverden 117 Sist oppdatert 20.02.23
Inna har blitt til som kortform av navn med in og ina som del, blant annet i Russland og i andre øst-europeiske land. Det er blant annet fra Katarina, Angelina, Inoslava og Ivana. Katarina og Angelina er greske navn, der Katarina betyr ren med meningen seksuelt uberørt, Anglina kommer fra engel som betyr budbærer. Inoslava er et slavisk navn, der delen ino har uklar bakgrunn, og der slav betyr ære. Ivana er jenteform av Ivan, slik navnene tilsvarer Johanna og Johannes. De består av deler som betyr gud (Jahve) og nåde.

Så populært er Inna:

384 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Inna i Norge og andre land:

Inna har særlig kommet med innvandring fra Øst-Europa siden sent på 1900-tallet. Mange har kommet fra Ukraina under krigen særlig siden 2022.

Den 01.01.2023 var det i Norge 384 jenter/kvinner med Inna som første eller eneste fornavn, og 3412 med den nære varianten Ina, og 2399 Ine. Inna var da på 699. plass blant navn på jenter/kvinner i Norge, og det var ikke blant de tusen vanligste ett år før.

Derfor fungerer Inna godt nå:

Navnet blir i Norge helst brukt i familier med øst-europeisk bakgrunn. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l, og er en variant til de mye brukte Ina og Ine.

Varianter av Inna:

Angelina, Ina, Ine, Inoslava, Ivana, Katarina

Slik uttales Inna

INN-a

Navn i samme sjanger som Inna

Aliona, Alla, Alyona, Anatoli, Anatoly, Anzhela, Artem, Bibi, Bohdan, Dariya, Denys, Dmytro, Elizaveta, Emiliya, Galina, Ganna, Grethel, Halyna, Herborg, Illya, Ilya, Inessa, Ivanna, Juliya, Kateryna, Khrystyna, Kseniya, Kyrylo, Larysa, Maryna, Niviaq, Svitlana, Tetiana, Volodymyr

Du kjenner Inna fra:

Sanger Inna (Elena Alexandra Apostoleanu), musikkartister Inna Bee, Inna di Lights, Inna Faliks og Inna Baba Coulibaly, skuespillere Inna Tsjurikova, Inna Korobkina, Inna Korolyova og Inna Bilokon, modell Inna Puhajková, fotballspiller Inna Palacios, forfatter Inna Segal

Guttevariant(er) av Inna:

Hans, Ivan, Jens, Johan, Johannes, Jon

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: