Arnstein er et nordisk navn fra middelalderen. Delen Arn betyr ørn, og stein er stein.

Sist oppdatert: 4. mai 2021

Så populært er Arnstein:

1066 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Arnstein i Norge og andre land:

Varianter med An-/Ann- var mye i bruk fra 1300-tallet til tidlig på 1900-tallet. Formen Arnstein ble hentet fram fra middelalderen i andre halvdel av 1800-tallet, på en tid da mange middelalder-former ble hentet fram. I 1910-folketellingen var det bare rundt 20 Arnstein og 3 Arnsten, og til sammen rundt 100 Ansten og Anstein. Arnstein ble særlig brukt på 1940- og 1950-tallet.

Ved inngangen til 2021 var det 1066 gutter/menn med Arnstein som første eller eneste fornavn, og navnet var da på 352. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. På samme tid var det 7 Arnsten, 133 Anstein, 18 Annstein og 24 Ansten.

Derfor fungerer Arnstein godt nå:

Arnstein blir brukt fordi det har gammelt nordisk opphav. Navnet har den mye brukte n-lyden to ganger. Arnstein er også sammensatt av to ord fra naturen, ørn og stein. Mange foreldre ønsker navn med ord fra naturen.

Navnet har vært litt brukt til barn på 2000-tallet.

Varianter av Arnstein:

Annstein, Anstein, Ansten, Arnsten, Arstein, Årstein

Slik uttales Arnstein

ARN-stæjn, der rn ofte blir uttalt med én lyd, som i «barn» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge. Ellers blir rn uttalt som to lyder.

ARN-stejn, med ej-uttale særlig i Trøndelag og Nord-Norge, og rn ofte blir uttalt med én lyd, som i «barn» blant annet i Trøndelag og deler av Nord-Norge. Ellers blir rn uttalt som to lyder.

Navn i samme sjanger som Arnstein

Amon, Arnleif, Arthur, Asgeir, Eirin, Emily, Heidi, Hilda, Ina, Jahn, Jeanett, Jon, Kent, Kjetil, Lilli, Lone, Lorents, Margrete, Mariann, Marielle, Marinus, Matias, Michal, Monja, Nichlas, Oddrun, Olaug, Osmund, Paulius, Roar, Sidsel, Skjalg, Tallak, Tinius, Toril, Veslemøy, Wibeke, Yvonne

Du kjenner Arnstein fra:

Arkitekt Arnstein Arneberg, forretningsmann og forfatter Arnstein Hølmebakk, fotballspiller og musikkartist Arnstein Hammershaug, musiker Arnstein Johansen, politiker Arnstein Menes

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelCarsten
Neste artikkelAnneli
DEL