Marinus

Marinus

Marinus

Marinus er et klassisk navn.
Av Babyverden 262 Sist oppdatert 21.09.22
Marinus og Marinius har to opphav i Norge. Mest aktuelt i Norge er at det er laget her av jentenavnet Maren etter midten av 1800-tallet. Maren er dansk form av det latinske jentenavnet Marina, som igjen kommer fra det latinske guttenavnet Marinus. Det betyr en som hører til havet, som at de bor ved havet eller er mye på havet. Og, som nevnt, er Marinus også et opphavlig fornavn, men en regner med at bruken i Norge er lite inspirert direkte fra det.

Så populært er Marinus:

32 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Marinus i Norge og andre land:

Marinus og Marinius var mye brukt på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, mest rundt Oslofjorden og i Troms. Marinius var klart mest brukt av de to navnene sist på 1800-tallet og rundt år 1900. I 1910-folketellingen var det 140 Marinus. Det var rundt 1500 med navnet Marinius, medregnet noen få med stavevarianter.

Den 01.01.2022 var det 34 gutter/menn med Marinus som første eller eneste fornavn i Norge, og 56 Marinius.

Derfor fungerer Marinus godt nå:

Marinus kan bli brukt fordi navn brukt rundt år 1900 har kommet i bruk på nytt ut over 2000-tallet. Slike navn er blant annet Alfred, Aksel, Gustav, Herman, Ludvig, Theodor, Olav og Sverre. Dessuten har navn som begynner med Ma- har vært godt likt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Markus, Magnus, Marte, Malin, Maria, Mathilde og Maja. Det gjelder også guttenavn som slutter på -us, slik som Marius, Martinus, Martinius, Markus og Magnus.

Varianter av Marinus:

Marencius, Marenius, Mareno, Marensius, Marentius, Marenzius, Marin, Marinius, Marinus, Martinius, Rino

Slik uttales Marinus

mar-RIIN-us

Navn i samme sjanger som Marinus

Arnstein, Aveline, Baldvin, Benjamin, Bertine, Bjørnstein, Borgfinn, Carolina, Cathrine, Cay, Celine, Chatrine, Christine, Clementine, Cristine, Davina, Dinah, Dominik, Edwin, Jorhild, Kaius, Martinus, Matteus, Nojus, Otelius, Petrus, Rosmari, Rufus, Silius, Torjus, Venus, Vårinn, Wilhelmus

Du kjenner Marinus fra:

Politikere Marinus Willett og Marinus Gea, fotballspiller Marinus Wanewar, fotballtrener Marinus Dijkhuizen, forfatter Marinus Jonge, bassist Rinus Gerritsen (Marinus Gerritsen), filmregissører Marinus Groothof og Marinus Gubitz, skuespiller Marinus Hohmann

Jentevariant(er) av Marinus:

Maren

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: