Jeanett

Jeanett

Jeanett

Jeanett er et vanlig navn i Norge og mange andre land. Illustrsjonsfoto: iStock
Av Babyverden 606 Sist oppdatert 27.04.21
Jeanett er en variant av Jeanette. E-en til slutt er ofte ikke skrevet fordi den ikke blir uttalt i Jeanette. Jeanette er jenteform av Jean. Jean er fransk form av Johannes. Johannes er kjent fra Bibelen, har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (nådig betyr å tilgi). I områder hvor kristendom er den viktigste religionen, er varianter av Johannes det mest brukte guttenavnet. Endingen -ette for jenter er fransk kjæleform-ending og betyr liten. Vi ser det samme i Henriette, og som -otte i Charlotte. Slike endinger har også blitt lagt til for å lage jentenavn i Norge og Danmark, der Bolette ble til fra Bol, som er en variant av det gamle norske og danske Bodil. Jeanette blir brukt i det meste av Europa, med opphav fra fransk.

Så populært er Jeanett:

815 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Jeanett i Norge og andre land:

Jeanett, og Jeanette, har vært brukt i andre halvdelen av 1900-tallet, mest fra 1970- til 1990-tallet. Jeanette har vært brukt rundt fem ganger så mye som Jeanett.

Den 01.01.2021 var det 817 jenter/kvinner med Jeanett som første eller eneste fornavn, og var på 431. plass for jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge. Samtidig var det 3928 Jeanette.

Derfor fungerer Jeanett godt nå:

Dersom Jeanett og Jeanette blir brukt på 2000-tallet, er det kanskje helst fordi noen vil kalle opp etter besteforeldre. Navnene har endingene -ett og -ette, som har gammel tradisjon i navn i Norge. Den tydelig stemte konsonanten n i navnet er også godt likt.

Varianter av Jeanett:

Jane, Janet, Janette, Jeanet, Jeaneth, Jeanette, Jeanne, Johanne, Zaneta, Zanette

Slik uttales Jeanett

scha-NETT, er fransk uttale som er vanlig også i Norge, sannsynligvis den vanligste

Navn i samme sjanger som Jeanett

Adelheid, Agnar, Arnstein, Carsten, Gudmund, Ingvill, James, Jaroslaw, Kerstin, Lorents, Margunn, Nichlas, Nikolay, Norun, Othelie, Paulina, Peer, Ragnfrid, Regine, Renee, Rigmor, Rikard, Ronnie, Sabine, Saga, Sally, Selena, Selmer, Sigrunn, Sigvart, Sollaug, Steen, Styrk

Du kjenner Jeanett fra:

Håndballspiller Jeanett Kristiansen, skuespiller Jeanett Albeck, filmprodusent Jeanett Espedal, bowlingspiller Jeanett Haavelmoen Johansen, blogger Bitterfissen Bethany (Jeanett Veronica Hindberg)

Guttevariant(er) av Jeanett:

Giovanni, Hans, Jan, Jean, Jens, Johan, Johannes, John, Jon, Juan, Jøns, Sean

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: